Ερώτηση από βουλευτές του ΚΚΕ για την Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών»
 

Σοβαρά ερωτηματικά και μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τις ειδικότερες προϋποθέσεις και όρους εισαγωγής φοιτητών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Τα ερωτήματα που θέτουν οι σύλλογοι γονέων των μουσικών σχολείων, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές είναι χαρακτηριστικά και είναι αυτονόητα:
• Πώς είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ο νόμος από το ακαδημαϊκό έτος 2019-
2020 όταν ήδη έχει περάσει το πρώτο τετράμηνο και οι μαθητές καλούνται να εξεταστούν σε νέα αντικείμενα και ύλη η οποία δε διδάσκεται στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;
• Σε ποιο εγχειρίδιο μελέτης θα καταφύγει ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος ώστε να προετοιμαστεί για το εξεταζόμενο αντικείμενο «Μουσική Αντίληψη και Γνώση»;
• Ιδιαίτερα ο εξεταζόμενος απόφοιτος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ο οποίος, επιπροσθέτως, δεν έχει διδαχθεί το αντικείμενο «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» στο δημόσιο σχολείο), δεν είναι υποχρεωμένος να καταφύγει στην ιδιωτική εκπαίδευση ώστε να προετοιμαστεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα εν λόγω Πανεπιστημιακά Τμήματα;
Το Υπουργείο Παιδείας αντί να λάβει υπόψη του ότι ουσιαστικά μπαίνουμε στην τελική φάση της προετοιμασίας των μαθητών μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις και ότι απαιτείται ηρεμία και καμία αναστάτωση για τους μαθητές και τις οικογένειες τους, προχωρά στα παραπάνω μέτρα. Επί της ουσίας αντιμετωπίζει τους μαθητές σαν πειραματόζωα και τους οδηγεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
 
Στη βάση των παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν προτίθεται:
– Να αναστείλει τη σχετική Υπουργική Απόφαση.
– Να προχωρήσει στη εκπόνηση και σύνταξη ενιαίων, δημόσιων και δωρεάν εγχειριδίων μελέτης με συγκεκριμένη ύλη για όλους τους υποψηφίους.
– Να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης της προετοιμασίας των μαθητών στα εξεταζόμενα αντικείμενα, αποκλειστικά δωρεάν στο δημόσιο σχολείο, με πρόσληψη εκπαιδευτικών.

 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Γιάννης Γκιόκας
 
Γιάννης Δελής
 
Διαμάντω Μανωλάκου
 
Νίκος Καραθανασόπουλος
 
Μανώλης Συντυχάκης
 
Σταύρος Τάσσος

 

Βουλή

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.