Τα «μυστικά» των φετινών Πανελληνίων

Για νέο εξεταστικό σύστημα ο Υπουργός ανέφερε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την επομένη εβδομάδα και η θεσμοθέτηση του νέου Λυκείου και του εξεταστικού συστήματος θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μήνα. «Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από ανακοίνωση της πρότασής μας που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το βασικό πνεύμα των αλλαγών είναι η ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών στη Β’ Λυκείου, ώστε η Γ’ Λυκείου να είναι έτος προπαρασκευής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστημιακά τμήματα μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου. Την ύλη ήδη την ανακοινώσαμε, θα ανακοινώσουμε και το σύστημα εισαγωγής. Θα υπάρχουν ευνοϊκότερες διατάξεις για παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς στο σύστημα που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Ως προς το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «παγώσει» η μεταρρύθμιση ενόψει εκλογών, ο Υπουργός απάντησε: «Το νέο εξεταστικό σύστημα το συζητάμε εδώ και 1,5 χρόνο. Από την αρχή καλώ τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα να συμφωνήσουμε ποιο είναι πρόβλημα και να μας πουν τις προτάσεις τους. Υπάρχουν προτάσεις ή  για όλα τα θέματα η άποψή τους είναι ‘το παγώνω’ και ‘το σταματώ’».

 

Η δήλωση για τα Λατινικά

Από τη συνέντευξη του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου στον Real FM

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.