Προσλήψεις 40 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην A/θμια Ειδική Αγωγή
ypourgeio paideias-1

Με αφορμή την ανακοίνωση των Κοσμητόρων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και της τομεάρχου της Ν.Δ. κ. Νίκης Κεραμέως, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει τα εξής:

Είναι απορίας άξιο πώς οι Κοσμήτορες του ΕΑΠ εννοούν τον δημόσιο διάλογο για τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης, όταν αλλοιώνουν με τέτοια ευκολία τις δηλώσεις του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, για να του αποδώσουν στη συνέχεια μια δήθεν «θεσμική εκτροπή».

Πριν σπεύσουν οι Κοσμήτορες να τοποθετηθούν όφειλαν, όπως και η τομεάρχης της Ν.Δ. κ. Νίκη Κεραμέως που υιοθέτησε το ατόπημά τους, να γνωρίζουν το περιεχόμενο της απάντησης που έδωσε ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όταν ρωτήθηκε για το ΕΑΠ. Όφειλαν, δηλαδή, να γνωρίζουν ότι ανακοίνωσε τα εξής:

  1. Την ερχόμενη εβδομάδα το Υπουργείο θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση για το ΕΑΠ
  2. Το Υπουργείο έχει κάνει δεκτή την πρόταση που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι διδάσκοντες του ΕΑΠ
  3. Το ΕΑΠ είναι από τους πολύ επιτυχημένους θεσμούς στη χώρα. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει φοιτητές πιο ώριμους, οφείλεται στη συμβολή διδασκόντων σε άλλα Ιδρύματα, στη συμβολή των διδασκόντων στο ίδιο το ΕΑΠ και στις εκάστοτε διοικήσεις
  4. Για τους φοιτητές του ΕΑΠ δεν θα αλλάξει τίποτα. Αντιθέτως, το θέμα είναι εάν θα έχουμε κάτι πρόσθετο. Οι φοιτητές του ΕΑΠ έχουν ένα πρόβλημα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και να γίνουν προτάσεις.

Καλούμενος να σχολιάσει τη στάση των Κοσμητόρων απέναντι στον Πρόεδρο του ΕΑΠ κ. Καρδάση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, ο κ. Γαβρόγλου στην απάντησή του δεν χαρακτήρισε κανέναν «μάγκα», αλλά ανέφερε επί λέξει: «είχαν μια συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και οι τρεις κοσμήτορες είπαν ‘εμάς δεν μας εκπροσωπεί ο Πρόεδρος’. Μαγκιές τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αντιθέσεις βεβαίως, διαφορετικές απόψεις ναι, αλλά τέτοια πράγματα εγώ δεν τα καταλαβαίνω για να σας είμαι ειλικρινής».

Επειδή η παραπληροφόρηση και το ψεύδος δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά, καθώς δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την πολιτική κριτική –που ασφαλώς και είναι ευπρόσδεκτη-, οφείλουμε να θέσουμε την κ. Κεραμέως ενώπιον της ευθύνης της και να την καλέσουμε να ανασκευάσει την ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η απάντηση που έδωσε ο Υπουργός στην ερώτηση για το ΕΑΠ:

Τριτοβάθμια

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.