Doreen seminario-simvouleftikis stadiodromias

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα Εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις; Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητές φιλολογικών σχολών. Επιστημονική υπεύθυνη είναι η κ. Έλλη Φιλοκύπρου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμ. Επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε., ΕΚΠΑ.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί σε έξι δίωρες συναντήσεις, από τις 12 Μαρτίου έως και τις 16 Απριλίου 2019. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στον εικοστό αιώνα ο ελληνισμός περνά μέσα από πολέμους, κρίσεις, δοκιμασίες. Οι ποιητές, νιώθοντας άλλοτε μέρος του κοινωνικού συνόλου και άλλοτε εξόριστοι και περιθωριοποιημένοι, καταγράφουν με τον δικό τους τρόπο το ιστορικό γίγνεσθαι, ενώ παράλληλα μιλούν και για όσα ανήκουν στον εσωτερικό κόσμο του ατόμου: τον έρωτα, το όνειρο, τον πόνο, την αμφιβολία.  Στις έξι δίωρες συναντήσεις μας, θα επιχειρήσουμε, μέσα από επιλεγμένα ποιήματα, ένα ταξίδι στο συναρπαστικό αυτό ποιητικό τοπίο.

Αφετηρία μας θα είναι η θεώρηση της ποίησης ως πράξης επικοινωνίας. Επικοινωνίας δύσκολης, ορισμένες φορές, είτε επειδή το μήνυμα είναι περίπλοκο είτε επειδή η επιθυμία της εξομολόγησης και η επιθυμία της απόκρυψης συνυπάρχουν. Μια πράξη επικοινωνίας, πάντως,  που απαιτεί την ενεργοποίηση των αναγνωστών προκειμένου να ολοκληρωθεί. Αναγνωστών οι οποίοι συνδυάζουν την αντικειμενική γνώση των ευρύτερων συμφραζομένων κάθε ποιήματος (της εποχής, του διακειμενικού διαλόγου, των προβληματισμών και των τεχνικών κάθε ποιητή) με την υποκειμενική εγρήγορση.

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο παρακαλούμε να υποβάλετε την ηλεκτρονική  αίτηση  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVkmnqY9-hAnAHQ-UjW4spcnunlTYUioHFI3hx2AOTb1nSPg/viewform

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εάν επιθυμείτε να καταβάλετε το ποσό της συμμετοχής μέσω τραπεζικής κατάθεσης, παρακαλούμε στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράψετε τον τίτλο του σεμιναρίου και το όνομά σας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: IBAN GR56 0260 2460 0000 3020 0244 833, τράπεζα EUROBANK

Αιτήσεις δεκτές έως και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος

Κόστος συμμετοχής: 60,00€

Προεγγραφή έως και τις 6 Μαρτίου 2019: 40,00€ (με καταβολή του κόστους συμμετοχής)

Φοιτητές, άνεργοι: 25,00€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σεμινάρια

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.