Ερώτηση

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: Ανάκληση της εκχώρησης δημόσιων εκτάσεων, ανάμεσά τους και σχολείων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στο Υπερταμείο.

Με απόφαση της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18), πάνω από 10 χιλιάδες εκτάσεις/ακίνητα του Δημοσίου, ανάμεσά τους και 50 δημόσιοι/αθλητικοί/αρχαιολογικοί χώροι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, εντάχθηκαν στο Υπερταμείο.

Μάλιστα, περιλαμβάνονται ακόμα και σχολικά κτίρια, όπως το Ιο ΓΕΛ Κερατσινίου, το 2ο Γυμνάσιο-2ο ΓΕΛ Κερατσινίου, τα 8ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου, τα 11ο και 13ο Νηπιαγωγεία κ.ά. Επίσης, δημοτικά γυμναστήρια, μέρους του πάρκου “Σελεπίτσαρι”, ελεύθεροι χώροι κλπ…

Αντίστοιχες μεταβιβάσεις στο Υπερταμείο έχουν γίνει και σε άλλους Δήμους του Πειραιά και της Αττικής.

Υλοποιώντας το Μνημόνιο και σαν τον κλέφτη, η κυβέρνηση εκχωρεί τη δημόσια περιουσία στο Ταμείο των Ιδιωτικοποιήσεων.

Το κυβερνητικό επιχείρημα, ότι τάχα οι χώροι αυτοί εξαιρούνται από τη μεταβίβαση (επικαλούμενη την παρ. 4 άρθρο 196 του νόμου 4389/2016 και το άρθρο 966 του Αστικού Κώδικα), δεν αντιστοιχεί την πραγματικότητα, καθώς στο ίδιο άρθρο (196 του νόμου 4389/2016), στην παράγραφο 5, αναφέρεται ρητά ότι η διαχείριση και αυτών των χώρων ανήκει στο Υπερταμείο. Για το λόγο αυτό, για την εξαίρεση των αρχαιολογικών χώρων, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, απαιτήθηκε ειδική ρύθμιση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει:

Για την ανάκληση της εκχώρησης των δημόσιων εκτάσεων, ανάμεσά τους και σχολείων, στο Υπερταμείο;

Οι βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου

Γιάννης Γκιόκας

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.