Προσλήψεις 40 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην A/θμια Ειδική Αγωγή
ypourgeio paideias-1

Με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. κ. Μαρίας Σπυράκη για το θέμα των αλλαγών στην Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απαντά:

Είναι όντως αδιανόητο το αίτημα της Ν.Δ. να μην προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με το πρόσχημα των επικείμενων εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Είναι δε ακόμη πιο αδιανόητο η Ν.Δ. να επικαλείται την έλλειψη συναίνεσης, ενώ απείχε επιδεικτικά -παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου- από τη συμμετοχή στον διάλογο επί του σχεδίου των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανακοινωθεί εδώ και ένα χρόνο και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την ελεύθερη πρόσβαση, για πρώτη φορά, σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την αναμόρφωση της Γ’ Λυκείου με 4 εξεταζόμενα μαθήματα που θα διδάσκονται επί 6 ώρες εβδομαδιαίως.

Όσο για τη διαπίστωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. ότι η ελληνική οικογένεια έχει ταλαιπωρηθεί από τις αλλαγές Υπουργών Παιδείας, προφανώς κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια γιατί η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτή την κυβέρνηση οι αλλαγές προσώπων δεν σημαίνουν και αλλαγές πολιτικής, αντίθετα με τις κυβερνήσεις του παρελθόντος στις οποίες κάθε Υπουργός της ίδιας κυβέρνησης άλλαζε και το εξεταστικό σύστημα.

Ακριβώς επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, καλό θα ήταν η Ν.Δ. να σταματήσει τις μικροπολιτικές στοχεύσεις, να επιδείξει ανάλογη σοβαρότητα και να μην επιδίδεται σε καταστροφολογικά σενάρια επικαλούμενη διαρροές που όντως προκαλούν ανησυχία σε γονείς και μαθητές.

Νομοθεσία Δευτεροβάθμια

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.