Η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: “STREAM: Aπό το STEM και το STE[A]M… στο ST[R]EAM. H Ανάγνωση και η Γραφή ως βασικές συνιστώσες των επιστημών”, επιχειρεί την πολυεπίπεδη αποσαφήνιση και ανάδειξη του όρου ST[R]EAM, καθώς και της σχέσης ανάμεσα στους διαφορετικούς κλάδους των επιστημών για την προώθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η επιστημονική και η εκπαιδευτική κοινότητα συνειδητοποιεί ότι οι δεξιότητες που απαιτούνται πλέον, περιλαμβάνουν την ανάγνωση και τη γραφή σε συνδυασμό με τη σκέψη και την τέχνη (με την ευρεία της έννοια). Η απεικόνιση, η αναγνώριση και ο σχηματισμός μοτίβων, η μοντελοποίηση, η απόκτηση βαθύτερης «αίσθησης» για τα πράγματα, καθώς και οι δεξιότητες που αποκτώνται από τη χρήση εργαλείων, είναι αποδεδειγμένα πολύτιμα στοιχεία για την ανάπτυξη των παιδιών – μαθητών. Οι Επιχειρήσεις συνειδητοποιούν επίσης, ότι η προσθήκη των τεχνών στο STEM δεν είναι αρκετή. Οι εξελίξεις στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό τομέα κατέδειξαν την ανάγκη να αναπτυχθούν δεξιότητες ανώτερης σκέψης που ενυπάρχουν στην ανάγνωση και τη γραφή κι έτσι, το STEAM να μετεξελιχθεί σε SΤ[R]EAM με την προσθήκη του “R”…

…Ένα R λοιπόν, με διττή σημασία: [R]eading & w[R]iting. Προστιθέμενη αξία στη χαρτογράφηση – αποτύπωση μιας πρακτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία ή μια ουσιαστική προσθήκη σε μια πετυχημένη προσέγγιση; Μήπως με την προσθήκη αυτή συμπληρώνεται το puzzle με το σημαντικό κομμάτι που έλειπε;

Η Επιστημονική Ημερίδα “STREAM: Από το STEM και το STE[A]M… στο ST[R]EAM. H Ανάγνωση και η Γραφή ως βασικές συνιστώσες των επιστημών” φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις για την αναγκαιότητα της προσέγγισης αυτής στην Εκπαίδευση μέσα από τις μαρτυρίες και την πορεία επιτυχημένων επιστημόνων οι οποίοι συνδυάζουν αρκετές, αν όχι όλες τις δεξιότητες του μοντέλου STREAM.

Απευθύνεται σε μέλη Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών, εκπρόσωπους Εκπαιδευτικών Φορέων και Ενώσεων, Συγγραφείς, Δημοσιογράφους, Εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων ανεξαρτήτως βαθμίδας, Φοιτητές, Γονείς μαθητών που αναζητούν καινοτόμες προσεγγίσεις, με στόχο την εκκίνηση γόνιμου διαλόγου και την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και καλών πρακτικών.

02 Μαρ, 9:30 πμ
Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου, Mesogeion 151, Marousi 151 26, Greece
 
 

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.