Corpus της Ελληνικής ως Γλώσσας Πολιτισμικής Κληρονομιάς / Greek Heritage Language Corpus (G.H.L.C)

Το μεγαλύτερο corpus με δεδομένα από την Ελληνική ως Γλώσσα Πολιτισμικής Κληρονομιάς, το Greek Heritage Language Corpus (G.H.L.C), είναι πια διαθέσιμο και ελεύθερα προσβάσιμο στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου θράκης ΣυνΜορΦωΣη. Το GHLC δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Varieties of Greek as Heritage Language που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. με επιστ. υπεύθυνη την καθ. Γλωσσολογίας στο ΔΠΘ κα Ζωή Γαβριηλίδου.

Το corpus με δεδομένα από την Ελληνική ως Γλώσσα Πολιτισμικής Κληρονομιάς, το Greek Heritage Language Corpus (G.H.L.C), περιλαμβάνει ηχητικά αρχεία με αφηγήσεις και συζητήσεις με ομιλητές της ελληνικής ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς που διαμένουν στις ΗΠΑ (Σικάγο) και τη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη, Μόσχα). Συνοδεύεται από απομαγνητοφωνήσεις των ηχητικών αρχείων και υλικό μεταδεδομένων (αρχείων και σχετικων ερωτηματολογίων).

Το Corpus αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μελέτη αλλά και τη διδασκαλία της ελληνικής σε περιβάλλοντα χρήσης της ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς.

http://synmorphose.gr/index.php/el/projects-gr/ghlc-gr-menu-gr/g…

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.