ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ τ. ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΟΛΩΜΟΥ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Call for Abstracts)

Το Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνική Φιλοσοφία – Φιλοσοφία των Επιστημών» [Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης] οργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας με θέμα «Ερμηνευτικές Προσεγγίσεις στο Έργο του Πλάτωνος» (31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2019) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το Δ.Δ.Π.Μ.Σ. θέλοντας να τιμήσει την τ. Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Βασιλική Σολωμού-Παπανικολάου για την πολυετή και ουσιαστική συμβολή της στη λειτουργία του, της αφιερώνει το Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο θα επικεντρωθεί στην πλατωνική φιλοσοφία.

Το Συνέδριο, στο οποίο θα συμπεριληφθούν εισηγήσεις και «στρογγυλά τραπέζια», είναι ανοικτό σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας, σε υποψήφιους/ες διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες. Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η ελληνική. Ο μέγιστος χρόνος που θα διατεθεί για την παρουσίαση των εισηγήσεων είναι 15 λεπτά.

Στα «στρογγυλά τραπέζια» θα παρουσιαστούν εργασίες των απόφοιτων μεταπτυχιακών φοιτητών ή/και διδακτόρων, τις εργασίες των οποίων επέβλεψε η κ. Βασιλική Σολωμού-Παπανικολάου. Με τη συμμετοχή του τιμώμενου προσώπου και όσων επιθυμούν να λάβουν μέρος στη συζήτηση, θα αναπτυχθούν οι οικείες θεματικές της πλατωνικής φιλοσοφίας.

page2image3427330912page2image3427347248

Η υποβολή των περιλήψεων των εισηγήσεων, με την επισύναψη της σχετικής φόρμας, γίνεται ηλεκτρονικά ([email protected]) έως 22 Φεβρουαρίου 2019. Τα κείμενα των περιλήψεων έχουν όριο μέχρι 500 λέξεις και θα αξιολογηθούν ανώνυμα από δύο μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου. Τα αποτελέσματα για την έγκριση συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα ανακοινωθούν με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα μέχρι 22 Μαρτίου 2019.

Για πρόσθετες πληροφορίες που θα ανανεώνονται ανάλογα με τα δεδομένα, μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα τις Ανακοινώσεις των Μεταπτυχιακών Σπουδώνhttp://ppp.uoi.gr/index.php/2014-10-09-14-37-02/2017-06-22-09-35-58 ή να απευθύνεστε στη διοίκηση του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνική Φιλοσοφία-Φιλοσοφία των Επιστημών» [Σιούλα Παναγιώτα, [email protected], τηλ. 26510- 05862].

Επιστημονική Επιτροπή:

Ομότιμος Καθηγητής Παναγιώτης Νούτσος
Ομότιμος Καθηγητής Χρίστος Τέζας
Καθηγητής Κωνσταντίνος Θ. Πέτσιος
Καθηγητής Ιωάννης Πρελορέντζος, Διευθυντής του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. Καθηγητής Χρήστος Τερέζης

Αναπληρωτής Καθηγητής Στέφανος Δημητρίου Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Καλογεράκος Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Ράντης

Οργανωτική Επιτροπή:

Σιούλα Παναγιώτα, M.Ed. – ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού Παππά Μαρία, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού
Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Δρ. Φιλοσοφίας –Ε.ΔΙ.Π.Γκούντα Σταυρούλα, ΜΑ –Υποψήφια διδάκτωρ Νταλιάνη Ελευθερία, ΜΑ –Υποψήφια διδάκτωρ

Λιολίτσα Σοφία, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

Συνέδρια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.