Προσλήψεις 40 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην A/θμια Ειδική Αγωγή
ypourgeio paideias-1

Με τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θεσπίζεται η χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου στις μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς.

Η διάταξη εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» και  προβλέπει :

Χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου με αποδοχές, διάρκειας έως τριών (3) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών, αποκλειστικά μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας στις μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, στα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και στα μέλη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού άδεια.

Παράλληλα, επιδιώκεται η αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα (άρθρο 53 του ν. 3528/07), όσον αφορά στη δυνατότητα των αναπληρωτριών να επιλέγουν μεταξύ της άδειας ανατροφής τέκνου και του μειωμένου διδακτικού ωραρίου κατά δύο (2) ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 14 του άρθρου 30 του ν. 2083/92 και της περίπτ. γ’ της παρ. 45 του άρθρου 13 του ν. 3149/03.

Η ρύθμιση αυτή είναι σύμφωνη με την συνταγματική επιταγή για την προστασία της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας.

Παράλληλα, με αυτό το μέτρο μειώνονται οι ανισότητες στα εργασιακά δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αυτό και αποτελεί συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη βελτίωση των όρων εργασίας των  αναπληρωτών  (όπως η αναγνώριση ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά το 2010 και η κατάργηση της διαγραφής τους από τους πίνακες  όταν δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία για δύο χρόνια, η επέκταση των αδειών για συμμετοχή σε εξετάσεις λόγω σπουδών και για παρακολούθηση επιμορφωτικών δράσεων και σεμιναρίων, η επέκταση της αναρρωτικής άδειας σε ένα μήνα, οι εκπτώσεις σε εισιτήρια πλοίων για τις μετακινήσεις τους, η εξασφάλιση σίτισης, η νομοθετική πρόβλεψη για στέγαση από τους δήμους, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις πρόσληψης κ.ά.).

Αναπληρωτές Δευτεροβάθμια Πρωτοβάθμια

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.