Μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων του ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ  32/16-1-19, 9 νέα Προγράμματα Σπουδών για το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης

Αποφοίτων του «Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας» των ΕΠΑ.Λ. για τις ειδικότητες: «Γραφικών Τεχνών», «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων», «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών», «Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών», «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή», «Αισθητικής Τέχνης», «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων», «Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων», «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» και ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας.  

Το σύνολο των μέχρι σήμερα δημοσιευμένων προγραμμάτων είναι 16, αν προσθέσουμε και τα 7  Προγράμματα Σπουδών που ήδη έχουν δημοσιευτεί από την προηγούμενη χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι το  Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης   έχει ως στόχο να προετοιμάσει δωρεάν το δημόσιο σχολείο τους αποφοίτους του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας για τις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από το ΕΟΠΠΕΠ, ώστε οι απόφοιτοι να αποκτήσουν πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 στην ειδικότητα τους, αναβαθμίζοντας το πτυχίο των ΕΠΑ.Λ. κατά ένα επίπεδο επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. 

Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του προγράμματος αυτού καθώς και των εξετάσεων πιστοποίησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Νέα Προγράμματα Σπουδών Μαθητείας ΕΠΑΛ

 

Ενημερωθείτε για όλα τα θέματα που αφορούν τα ΕΠΑΛ

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.