Διαδικτυακό Σεμινάριο

 

Μέσα από το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα,

θα πραγματοποιηθεί μια θεωρητική εισαγωγή των εκπαιδευτικών στις σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις στη διδασκαλίας της δεύτερης/ξένης γλώσσας με ιδιαίτερη έμφαση: α) στην προσέγγιση CLIL/Content and Language Integrated Learning, β) στον σχεδιασμό παιγνιωδών δραστηριοτήτων προφορικού και γραπτού λόγου και γ) στην καλλιέργεια στρατηγικών αποτελεσματικής επικοινωνίας. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί θα εστιάσουν στον διδακτικό σχεδιασμό και θα αναστοχαστούν σε σχέση με δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται για τη διδασκαλία και εκμάθηση της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος.

 

Στόχος Επιμόρφωσης

 

Με την παρακολούθηση και ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες
– θα εξοικειωθούν με προσεγγίσεις και μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας σε περιβάλλοντα με δίγλωσσους μαθητές ή μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία.
– θα έρθουν σε επαφή με στρατηγικές κατανόησης/παραγωγής προφορικού λόγου δίγλωσσων μαθητών ή μαθητών με μεταναστευτικό προφίλ καθώς επίσης και με τεχνικές ενίσχυσης στρατηγικών και των αντίστοιχων γλωσσικών δεξιοτήτων.
– θα συνειδητοποιήσουν τη σημασία του κατάλληλου διδακτικού σχεδιασμού στην ολιστική καλλιέργεια της δεύτερης/ξένης γλώσσας
– θα αναγνωρίσουν τον ρόλο του μαθησιακού περιβάλλοντος στην καλλιέργεια των γλωσσικών δεξιοτήτων και στρατηγικών αποτελεσματικής επικοινωνίας των μαθητών στη δεύτερη/ξένη γλώσσα.

Σε ποιους απευθύνεται



– Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους που διδάσκουν σε τάξεις με μαθητές από άλλα πολιτισμικά και γλωσσικά πλαίσια.
– Αδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και επιθυμούν να ενδυναμώσουν το βιογραφικό τους
– Προπτυχιακούς & Μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς επίσης και απόφοιτούς ΙΕΚ, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν στην εκπαίδευση μαθητών από άλλα πολιτισμικά πλαίσια.
– Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τελούν υπό απόσπαση στο εξωτερικό και επιθυμούν να διδάξουν την ελληνική γλώσσα
– Κάθε ενδιαφερόμενο που ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Γιατί να το παρακολουθήσω;

Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!

Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.

Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.

Γιατί οι εισηγητές μας είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι εισηγητές που επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.

Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

 

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής

    09/02/2019

  • Ώρα Σύνδεσης

    10.45-11.00

  • Ώρες Διεξαγωγής

    11.00 – 14.15

  • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

    Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Νηπιαγωγοί, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Φοιτητές

    Περισσότερες πληροφορίες: e-employ.gr
Επιμόρφωση:Σεμινάρια 
https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.