Μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων του ΕΠΑΛ

 Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, 

επικοινωνώ για τελευταία φορά μαζί σας ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ. 

Γνωρίζετε ότι σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου αγωνίστηκα με συνέπεια για την ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αυτής που έχει ανάγκη η ανάπτυξη της χώρας. Ιδιαίτερο βάρος έδωσα στην αξιοπιστία της, γιατί θεωρώ ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την απαραίτητη αλλαγή της νοοτροπίας τόσο της πολιτείας όσο και των πολιτών. 

Ιδιαίτερο βάρος έδωσα στην εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, κυρίως της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. 

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας νομίζω ότι συνέβαλα στην αναγνώριση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ως ισότιμου πυλώνα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και στην αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, προσόντων και δεξιοτήτων των μαθητών της. Αντιμετώπισα σε βάση ισοτιμίας όλα τα σχολεία, όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, αντιμετωπίζοντας σθεναρά κάθε προσπάθεια για οποιασδήποτε μορφής ιδιαίτερη μεταχείριση. 

Θεωρώ ότι έβαλα ένα μικρό λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια. Φυσικά, μαζί με όλους εσάς, με τους οποίους μοιραστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από σημαντικούς αγώνες, τα οράματα για μια σύγχρονη εκπαίδευση, η οποία θα έχει στόχο την ανάπτυξη των μαθητών και της Ελλάδας. 

Σημαντική ήταν η οργάνωση και ανάπτυξη της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ, η οποία είναι πλέον πλήρης, ικανή να συνεχίσει το σημαντικό έργο. 

Σας εύχομαι καλές γιορτές, Χρόνια Πολλά με Υγεία και ελπίζω το νέο έτος να είναι μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ και για την εκπαίδευση συνολικά. Εύχομαι να μείνουν πίσω όλα τα δεινά των προηγουμένων ετών. 

Καλή αντάμωση! 

Με την τιμή που αρμόζει στον Έλληνα Εκπαιδευτικό 

Γιώργος Μουστάκας 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.