Η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζει τη λύπη της για την απώλεια, σε ηλικία 79 ετών, του επίτιμου μέλους της Εταιρείας Ισραηλινού συγγραφέα Άμος Οζ.

 

«Προτείνω την τέχνη του αργού διαβάσματος», έχει πει ο βραβευμένος με κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις πεζογράφος και δοκιμιογράφος από το Ισραήλ, έργα του οποίου μεταφράστηκαν από τα εβραϊκά σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες.

 

Έχοντας γεννηθεί το 1939 στην Ιερουσαλήμ, σε ηλικία 15 ετών, τρία χρόνια μετά την αυτοκτονία της μητέρας του, υιοθέτησε το επώνυμο Οζ, που σημαίνει «δύναμη», και εγκαταστάθηκε σε κιμπούτς, όπου επέστρεψε μετά τις σπουδές του και έζησε με την οικογένειά του έως το 1986, όταν μετακόμισαν σε πόλη για λόγους υγείας.

 

Η πρώτη συλλογή με ιστορίες του εκδόθηκε το 1965, ενώ ακολούθησαν 18 βιβλία και περισσότερα από τετρακόσια δοκίμια και άρθρα. Σταθερή υπήρξε η συστράτευσή του με το φιλειρηνικό κίνημα υπέρ της συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

 

Βιβλία του Άμος Οζ στα ελληνικά:

http://www.biblionet.gr/author/1238/Oz,_Amos,

 

 

Εταιρεία Συγγραφέων

Κοδριγκτώνος 8, 112 57 Αθήνα, τηλ: 210 8231 890, www.authors.gr, [email protected]

 

 

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.