http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=748940
https://www.vivliopoleiopataki.gr/product/507548/vivlia-ekpaideush-ellhnikh-ekpaideush-epa-l-/Neoellhnikh-Glossa-kai-Logotexnia-G΄-EPAL-Krithria-Aksiologhshs/

Η συνεξέταση των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας επεκτείνεται!

Ήδη εφαρμόζεται στο Γυμνάσιο, στις ενδοσχολικές εξετάσεις του Λυκείου (βλ. εδώ και εδώ) και στις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ, ενώ έχει εξαγγελθεί η εφαρμογή της και στις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ ΓΕΛ από το καλοκαίρι του 2020.

Η καθιέρωση της συνεξέτασης της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη συστηματική προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών, ώστε να είναι σε θέση να κατανοούν και λογοτεχνικά και μη λογοτεχνικά κείμενα, αλλά και να συντάσσουν δικά τους κείμενα σε συνάρτηση με τα κείμενα αναφοράς.

 

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ΄ ΕΠΑΛ – Κριτήρια Αξιολόγησης

Πολύβιος Ν. Πρόδρομος, Μανόλης Ι. Μαυρακάκης

Περιλαμβάνει:
• 33 Κριτήρια αξιολόγησης της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, σύμφωνα με τις οδηγίες για τη διδασκαλία και εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών στην Γ΄ τάξη των Ημερήσιων ΕΠΑΛ.
• Αναλυτικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα· ιδιαίτερα οι απαντήσεις των θεμάτων παραγωγής λόγου περιέχουν πλούσιο υλικό, ώστε να αποφεύγονται οι κοινοτοπίες και η μονοδιάστατη και μονότονη επανάληψη στερεότυπων στοιχείων.
• Συνοπτική θεωρία για τη Λογοτεχνία, στην οποία με απλό τρόπο και παραδείγματα εξηγούνται οι έννοιες που είναι αναγκαίες για την ανάλυση των λογοτεχνικών κειμένων.

Αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας των υποψηφίων όχι μόνο των ΕΠΑΛ, αλλά και των Γενικών Λυκείων.

Τιμή: €17,70 Σελίδες: 472 ΒΚΜ: 11973
Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία Γ΄ Γυμνασίου – Κριτήρια Αξιολόγησης
Γεωργία Τσιφτελίδου, Αναστασία Τουλούπη
Περιλαμβάνει:
• 8 Κριτήρια αξιολόγησης στη Νεοελληνική Γλώσσα (1 για κάθε θεματική ενότητα του σχολικού βιβλίου).
• 3 Κριτήρια ανακεφαλαιωτικής αξιολόγησης στη Νεοελληνική Γλώσσα.
• 3 Κριτήρια ανακεφαλαιωτικής αξιολόγησης στη Νεοελληνική Λογοτεχνία.
• Αναλυτικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα· ιδιαίτερα οι απαντήσεις των θεμάτων παραγωγής λόγου περιέχουν πλούσιο υλικό και συνοδεύονται από οδηγίες σχετικά με τη δομή και τη μορφή των αντίστοιχων κειμενικών ειδών.
Τιμή: €5,00 Σελίδες: 80 ΒΚΜ: 11719

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.