Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 18:00 οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Μάνου Γαβρά, «Φιστίκιος ο Αιγινήτης 3 – Η Φιστικιάδα», σε εικονογράφηση της Μαργαρίτας Ζεβελάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 9 ετών και άνω.

Θα προλογίσει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου μαζί με τον συγγραφέα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Φτάσαμε κιόλας στο τρίτο βιβλίο κι ακόμα ούτε ένα φιλάκι δεν έχω σταυρώσει από την Αφροδίτη. Τι άλλο να κάνω πια για να με προσέξει αυτό το κορίτσι; Τι με τον Μινώταυρο τα έβαλα, τι στο Αρχαία Ελλάδα, έχεις ταλέντο πήρα μέρος, τι στους Ολυμπιακούς Αγώνες έτρεξα, και η Αφροδίτη ούτε ματιά δε μου ρίχνει. Δηλαδή την Τροία πρέπει να κατακτήσω πια για με προσέξει αυτή η ξινή; Καλέ, τι ωραία ιδέα είναι πάλι αυτή! Λέτε αυτή να είναι η λύση στο πρόβλημά μου; Οχ! Γιατί αν είναι έτσι, τότε σήμερα κιόλας να πάρω τη βάρκα του μπαμπά και να πεταχτώ δυο λεπτά ως την Τροία να την κατακτήσω. Ποπό! Φαντάσου πλάκα που θα πάθει η Αφροδίτη μόλις μάθει πως ό,τι δεν κατάφεραν κοτζάμ Αγαμέμνονας και Μενέλαος και ολόκληρος ο ελληνικός στρατός μαζί κοντά δέκα χρόνια, το κατάφερα εγώ σε ένα Σαββατοκύριακο! Και εύκολα, ε; Ούτε γρατζουνιά. Λοιπόν, καλοί μου φίλοι, τρέχω να ετοιμαστώ για τη νέα μου περιπέτεια. Έπος θα γράψω πάλι ο άνθρωπος. Τι Ιλιάδα, Οδύσσεια και κουραφέξαλα! Φιστικιάδα, παιδί μου! Φιστικιάδα και ξερό ψωμί! Τροία, τρέμε! Έρχεται ο Φιστίκιος ο Αιγινήτης!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μάνος Γαβράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησε να εργάζεται σε νεαρή ηλικία ως επαγγελματίας μουσικός, ενώ στην πορεία έκανε το πέρασμα του στο θέατρο αποφοιτώντας από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην υποκριτική και την παραγωγή κινηματογράφου στο «Stella Adler Conservatory of Acting» και το «New School University» της Νέας Υόρκης, ενώ αργότερα δίδαξε υποκριτική και τεχνική για αρκετά χρόνια σε δραματικές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ως ηθοποιός, στην Ελλάδα συνεργάστηκε με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ενώ στο εξωτερικό συμμετείχε σε ταινίες όπως το The Back up Plan δίπλα στην Τζένιφερ Λόπεζ και την επιτυχημένη Αυστραλοελληνική παραγωγή The Kings of Mykonos, ενώ στο θέατρο πρωταγωνίστησε σε παράσταση μιούζικαλ του θρυλικού La Mama Theatre στο off Broadway της Νέας Υόρκης. Το 2014 συμμετείχε στην σειρά Aμερικανικής παραγωγής Gleeπου γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο ενώ την επόμενη χρονιά έπειτα από πρόταση της εταιρίας Diageo Λονδίνου ανέλαβε ως European Ambassador στη νέα καμπάνια του Johnie Walker Gold Label “Rising Stars” μαζί με την Ισπανίδα ηθοποιό και μούσα του Pedro Amoldovar, Blanca Suarez καθώς και την πρωταγωνίστρια του Game of Thrones, Gwendoline Christie.

Ο Μάνος είναι επίσης associate producer της ταινίας Lee Daniels the Butler με πρωταγωνιστές την Oprah Winfrey, Forest Whitaker, Robin Williams, John Cusack  που κυριολεκτικά έσπασε ταμεία στην Αμερική. Υπήρξε συνιδρυτής της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών On Global Pictures με βάση το Λος Άντζελες.

Η αγάπη του για τα παιδιά και η εκτίμηση που τρέφει για τον ουσιαστικό και εποικοδομητικό τρόπο σκέψης τους οδήγησαν τον Μάνο στην συγγραφή της σειράς παιδικών/εφηβικών βιβλίων

«Φιστίκιος ο Αιγινίτης» που εκτός της εμπορικής τους επιτυχίας πλέον διδάσκονται και σε σχολεία της Αμερικής και του Καναδά καθώς και σε ιδιωτικά ξενόγλωσσα σχολεία της χώρας μας.

Ο Μάνος είναι συνέταιρος στο Nice n Easy Group με σύνολο οχτώ εστιατόρια και entertainment venues σε Αθήνα και Μύκονο και διεθνείς διακρίσεις με πιο σημαντική την πρόσφατη υποψηφιότητα του στα Ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρηματικότητας “European Business Awards” όπου το Nice n Easy Group προκρίθηκε στις δέκα καλύτερες εταιρίες της Ευρώπης στην κατηγορία «Επιχειρηματίας της χρονιάς» για το 2016.

Η ταινία Αμερικανικής παραγωγής με τίτλο “Swing Away” στην οποία ο Μάνος συμπρωταγωνιστεί μαζί με την διεθνούς φήμης ηθοποιό Shannon Elizabeth (American Pie 1&2, Love Actually etc) και τον John O Hurley (Seinfeld, Chicago on Broadway) προβλήθηκε πρόσφατα με επιτυχία στις Αμερικανικές αίθουσες, ενώ σύντομα ξεκινούν και τα γυρίσματα της νέας του ταινίας,  Καναδέζικης παραγωγής με τίτλο “Red Door and Lemon Tree” που θα πραγματοποιηθούν σε Λος Άντζελες, Καναδά και Κρήτη.


 Ενημερωθείτε για όλα τα Πολιτιστικά Θέματα

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.