«Πλάθοντας ιστορίες με πηλό», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου,

στο πλαίσιο του εορτασμού  της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού  με δύο βιωματικά διαπολιτισμικά εργαστήρια πηλού για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη στόχευση σε παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες δημοτικών σχολείων της πόλης.

 

Τα δύο εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Μουσείου, χθες, Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 9-10.30 και 11.00-12.30 π.μ., σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και τη Συντονίστρια Προσφύγων Κρήτης. Συμμετείχαν μαθητές από το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 39ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου  και το 49ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

 

 

Η υλοποίηση των εργαστηρίων εντάσσεται στους ευρύτερους στόχους του Μουσείου για τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για τα παιδιά, όπου εκτός από την γνώση θα μπορεί να αναπτυχθεί η συμμετοχικότητα, η συνεργασία,  η αλληλεγγύη και ο διαπολιτισμικός διάλογος.


Ενημερωθείτε για όλα τα Πολιτιστικά Θέματα

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.