Στόχος μας είναι να στηρίζουμε συνεχώς το εκπαιδευτικό και ερευνητικό σας έργο και να καλύπτουμε τις πληροφοριακές σας ανάγκες μέσα από ένα πλήθος υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Για το λόγο αυτό έχουμε αναπτύξει μια πλούσια συλλογή έντυπου υλικού που ξεπερνά τους 32.000 τίτλους και καλύπτει όλα τα γνωστικά αντικείμενα του ΕΑΠ. Το υλικό αυτό μπορείτε να το αναζητήσετε μέσα από τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης, ενώ μέσα από μια απλή διαδικασία συμπλήρωσης ηλεκτρονικού αιτήματος δανεισμού (Υπηρεσία Δανεισμού Έντυπων Βιβλίων) μπορείτε να το παραλάβετε άμεσα στη διεύθυνση επιλογής σας.

Για να καλύψουμε όμως ακόμα περισσότερο τις ανάγκες σας, έχουμε αναπτύξει συνεργασίες με άλλα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα ώστε να έχετε τη δυνατότητα δανεισμού του υλικού της συλλογής τους είτε επιτοπίως είτε με αποστολή στον τόπο διαμονής σας (Υπηρεσία Διαδανεισμού Βιβλίων).

Επιπλέον, διαθέτουμε ένα πλήθος έγκυρων επιστημονικών ηλεκτρονικών πηγών όπως Βάσεις Δεδομένων, Ηλεκτρονικά Βιβλία, Ηλεκτρονικά Περιοδικά, Θεματικές Πύλες, Κλαδικές Μελέτες, Αποθετήριο και Πηγές της Heal-Link, στις οποίες η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης με τους προσωπικούς κωδικούς που έχετε λάβει από το ΕΑΠ για τις ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Κατανοώντας τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σάς προσφέρουμε διαρκή επικοινωνία, καθοδήγηση και υποστήριξη ως προς την αναζήτηση πηγών και την αξιοποίηση πόρων μέσα από: Εξ αποστάσεως ή Επιτόπια Σεμινάρια και κατάλληλα σχεδιασμένους Οδηγούς, ειδική Φόρμα υποβολής ερωτημάτων (Υπηρεσία “Ρωτήστε μας”…), ενημερωτικά φυλλάδια, αλλά και μέσω του διευρυμένου ωραρίου μας (Δευτέρα-Παρασκευή: 7.45-19.15, Σάββατο και Κυριακή: 10.15-15.45).

Η Βιβλιοθήκη, εκτός από τις υπηρεσίες αυτές που εν συντομία μπορείτε να διαβάσετε στον Οδηγό μας “Παρουσίαση Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης“, διαθέτει στο νέο της κτήριο (Πατρών-Κλάους 183, 26 335, Πάτρα) άνετους χώρους με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό όπως αναγνωστήριο, βιβλιοστάσια με την έντυπη συλλογή, χώρους μελέτης, σταθμούς εργασίας με Η/Υ, χώρους για ομαδικές συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις καθώς και για εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, ερευνητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο του 2018 λειτουργεί Παράρτημα της Βιβλιοθήκης στην Αθήνα (Γραβιάς 4-6, Τ.Κ. 106 78) με σκοπό την υποστήριξη της εκπαίδευσης των φοιτητών, την ανάπτυξη της έρευνας και τη δημιουργία ενεργών κοινοτήτων φοιτητών.

Παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://lib.eap.gr καθώς και τη σελίδα στο facebook Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΑΠ.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Καλή επιτυχία στις σπουδές σας!

Εκ της Βιβλιοθήκης


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.