Προσλήψεις 40 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην A/θμια Ειδική Αγωγή
ypourgeio paideias-1

Αρχίζει από σήμερα, 16 Οκτωβρίου, τη λειτουργία του ο νέος θεσμός των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) σε εφαρμογή του νόμου 4547/18  για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. μεταβιβάζεται η ευθύνη υποστήριξης της σχολικής κοινότητας από το μονοπρόσωπο όργανο των Σχολικών Συμβούλων -που μετά από 35 χρόνια καταργείται- σε μια διεπιστημονική́ ομάδα που θα συμβάλλει με συλλογικό και συνεργατικό τρόπο στην αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων της σύγχρονης σχολικής πραγματικότητας.

Με το νέο όργανο, δίνεται έμφαση στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, την οργάνωση της επιμόρφωσης καθώς και την υποστήριξη του προγραμματισμού και της αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:

«Είναι μία σημαντική ημέρα στην πορεία αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από σήμερα αρχίζει η λειτουργία των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.). Στο επίκεντρο του νέου θεσμού των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. βρίσκεται η σχολική́ μονάδα. Οι νέες δομές υπηρετούν τον μαθητή, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς ολοκληρωμένη επιστημονική υποστήριξη από εξειδικευμένους συναδέλφους τους και κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν στην εκπαιδευτική πράξη μέσα από́ μια ολιστική́ προσέγγιση.

Με βάση τις ανάγκες αυτές θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί η κατάλληλη επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα στελέχη των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. που διαθέτουν αυξημένα ακαδημαϊκά και διοικητικά προσόντα και επιλέχθηκαν μέσα από τις άψογες και αντικειμενικές διαδικασίες των 13 Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής. Είναι βέβαιο ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμπιστευθούν και θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει ο νέος θεσμός υποστήριξης του έργου τους».

Το σχετικο ΦΕΚ σε μορφή pdf 


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.