Στο πλαίσιο της προαγωγής της φιλολογικής επιστήμης και έρευνας το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης e-learning για τα Φιλολογικά μαθήματα, με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια Μαρία-Ζωή Φουντοπούλου.

Πλεονεκτήματα

  • Εξ αποστάσεως διδασκαλία
  • Σημαντικές εκπτωτικές δυνατότητες
  • Μοριοδοτήσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης από Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
  • Προετοιμασία για μετέπειτα φοίτηση σε μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.
  • Διδάσκοντες και επιστημονικά υπεύθυνοι των μαθημάτων αναγνωρισμένοι
    καθηγητές ελληνικών Πανεπιστημίων που εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των
    μαθημάτων.

Σκοπός προγράμματος 

Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις συντείνουν στη δια βίου μόρφωση των ανθρώπων, ώστε να καταστούν ικανοί να επεξεργάζονται πολυπαραγοντικές πληροφορίες, να διαχειρίζονται δεδομένα και να επιλύουν σύνθετες προβληματικές καταστάσεις. Ερειδόμενοι στο συγκεκριμένο πλαίσιο αναφοράς, η μεθοδολογία της διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων, υπό το πρίσμα της σύγχρονης διδακτικής οπτικής, δύναται να καταστήσει τους εκπαιδευτικούς δρώντα κριτικά υποκείμενα σε μια πολύπλοκη και πολύσημη εκπαιδευτική πραγματικότητα. Ως αποτέλεσμα, βασική πρόκληση για το σύγχρονο φιλόλογο δεν είναι η απλή «αναπαραγωγή» γνώσεων και η «εφαρμογή» Προγραμμάτων Σπουδών, αλλά η ανάληψη πρωτοβουλιών για συνδημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που θα συνάδει με τις επιταγές της παιδαγωγικής επιστήμης, τις αρχές της διδακτικής μεθοδολογίας, τη φυσιογνωμία του εκάστοτε γνωστικού αντικειμένου, αλλά και τις σύγχρονες κοινωνικές θεωρήσεις και απαιτήσεις. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδέει τη θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, καθώς οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν καινοτόμες πρακτικές και τεχνικές σε σενάρια και σχέδια διδασκαλίας, αλλά και να κατασκευάσουν και να δοκιμάσουν εργαλεία εκπαιδευτικής αξιολόγησης, τόσο στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως μαθητείας, όσο και με την ευκαιρία των δια ζώσης συναντήσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.epimorfosifilologon-ekpa.webnode.gr


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.