Eνημερωτική συνάντηση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 Φιλολόγων

Διεθνές Workshop On the Place of Case in Grammar (PlaCiG)

(with special reference to the diachrony of case systems and the interaction between cases and prepositions)

18-20 Οκτωβρίου 2018

Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία»

Νικολάου Ψαρρού 46, Ρέθυμνο

 

Γιατί κάποιες γλώσσες έχουν πτώση, και κάποιες άλλες όχι; Τι συνέβη στην Ελληνική γλώσσα και χάθηκε η δοτική; Ποια είναι η σχέση μεταξύ πτώσεων και προθέσεων; Γιατί η «δοτική της συνοδείας» των Αρχαίων Ελληνικών εκφράζεται στα Νέα Ελληνικά με προθετικές φράσεις που εισάγονται με την πρόθεση «με»; Το διεθνές Workshop“On the place of case in Grammar” (PlaCiG) θα επιχειρήσει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. 23 ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναλύσουν αυτά και άλλα ερωτήματα αντλώντας επιχειρήματα από διαφορετικές γλώσσες και γλωσσικές οικογένειες. Tην τελευταία ημέρα τουWorkshopθα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην Ελληνική και την ιστορία της. Γλώσσα των εργασιών θα είναι η αγγλική.

Το Workshopδιοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ‘Investigating Variation and Change: Case in diachrony’ (AH/P006612/1) Arts and Humanities Research Council (AHRC) από όπου και θα χρηματοδοτηθεί. Υπεύθυνες ερευνήτριες του προγράμματος είναι η Χριστίνα Σεβδαλή (UlsterUniversity) και η Έλενα Αναγνωστοπούλου (Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Ιστοσελίδα: https://www.ulster.ac.uk/conference/placig


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.