“Αν είναι να σας δώσω μία συμβουλή σήμερα είναι να θυμάστε το ‘καλάθι στο μισό μέτρο’! Όταν έχεις έναν πολύ μακρινό στόχο, όπως μια εξεταστική ή έναν όγκο εργασίας που σου φαίνεται βουνό, αντί να προσπαθήσεις να ῾βάλεις το καλάθι῾ από τα 10 μέτρα, βάλε το στο μισό μέτρο και έτσι με το μικρότερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκινάς και καταφέρνεις να φτάσεις το στόχο σου”.

Έτσι ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής—ΔΕΠΥ στο Φοιτητή: Αποτελεσματικές στρατηγικές» που διοργανώθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018,από τοΠανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ, ADHDHELLAS στο Deree—Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδοςμε συμμετέχοντες φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Η ημερίδα έγινε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)που γίνονται παγκόσμια τον μήνα Οκτώβριο, και στόχο είχε να παρουσιάσει αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης των βασικών χαρακτηριστικών της ΔΕΠΥ που δυσκολεύουν τους μαθητές και φοιτητές με αυτή τη διαταραχή.

Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν θέματα όπως η χρήση των φαρμάκων για τη ΔΕΠΥ, ο ρόλος του γονέα στην αυτοεικόνα του παιδιού με ΔΕΠΥ, το νομικό πλαίσιο που (δεν) καλύπτει αυτή την κατηγορία σπουδαστών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και το ρόλο του coachingστα φοιτητικά χρόνια.

Η ειδική προσκεκλημένη του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με ΔΕΠΥ, ADHDHELLAS LisaJoyTuttle, MA, BCCπιστοποιημένη executive skills coach και σύμβουλος ειδική στη ΔΕΠΥ εφήβων και σπουδαστών παρουσίασε τις κυριότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με ΔΕΠΥ και τρόπους να τις διαχειριστούν. Μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο παρότρυνε τους φοιτητές να αξιολογήσουν τους εαυτούς τους σε δεξιότητες που απαιτούνται για μια επιτυχημένη πορεία  στη σχολή αλλά και στη μετέπειτα ζωή.

Η ημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδατου Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, και φιλοξενήθηκε από το Deree—Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.