Στις 26 Σεπτεμβρίου ο διεθνής οργανισμός κατάταξης Πανεπιστημίων  Times Higher Education (THE) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τη κατάταξη 2019.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει και πάλι την πρώτη θέση ανάμεσα στα 8 Ελληνικά Πανεπιστήμια που συμμετέχουν ενώ διατηρεί τη 351-400 θέση παγκοσμίως. Η διατήρηση της θέσης του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι σημαντική καθώς φέτος συμμετείχαν 1.258 Πανεπιστήμια διεθνώς ενώ πέρυσι 980.

Ο THE, από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς κατάταξης,  δραστηριοποιείται εδώ και 15 χρόνια επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του  σε μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα για την έρευνα τους Πανεπιστήμια, με βάση δείκτες απόδοσης που καλύπτουν όλες τις πλευρές της αποστολής ενός σύγχρονου πανεπιστημίου- την έρευνα, την διδασκαλία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, και την διεθνοποίηση του.

Σε ότι αφορά τις αναφορές που αποτελούν  δείκτη της απήχησης της έρευνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 143 θέση ανάμεσα στα συμμετέχοντα Πανεπιστήμια.

Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται  στη 351-400 θέση στη συγκεκριμένη κατάταξη παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και  τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει την αφοσίωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη διατήρηση της ποιότητας και της αριστείας, στόχους που αποτέλεσαν τα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του Πανεπιστημίου.
Περισσότερες πληροφορίες

Times Higher Education World University Rankings 2019


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.