Μουσική διαπολιτισμική διαπαιδαγώγηση

Μοριοδοτούμενη Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Υποστήριξη Προσφύγων & Μεταναστών – Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις

Η εκπαίδευση ως φορέας διδασκαλίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ειδικότερα η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, έχει ως έργο να προετοιμάσει τους μαθητές ως πολίτες μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, όπως η Ελληνική, ενισχύοντας τον αμοιβαίο σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας.Ο χαρακτήρας της Εκπαίδευσης πρέπει να καταστεί τελεσίδικα ανθρωπιστικός και γι’ αυτό ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι καθοριστικός.

Με αυτή την έννοια η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στα εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών, όπως αυτό της Ελλάδας, προωθώντας την ομαλή ένταξη μαθητών διαφορετικής εθνικής και πολιτισμικής προέλευσης.

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, αναγνωρίζοντας αυτήν την ανάγκη της κοινωνίας προσφέρει το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Μοριοδοτούμενη Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Υποστήριξη Προσφύγων & Μεταναστών – Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις, διάρκειας 400 ωρών.

Σκοπός σεμιναρίου

Το Σεμινάριο έχει ως σκοπό να εφοδιάσει τα άτομα που θα το παρακολουθήσουν με τα απαραίτητα προσόντα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, νηπιοβρεφοκόμους, ψυχολόγους, καθώς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση.

Σημαντικό στοιχείο του σεμιναρίου είναι ότι μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με πρόσκλησεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καθώς και σε άλλες κρατικές προσκλήσεις.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ και άμεσα εκπρόσωπος των ΕΛΚΕΔΙΜ θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Έναρξη επόμενου τμήματος: Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 210 7101894


  • Ενημερωθείτε για όλα τα Σεμινάρια

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.