Διαδικασία αποδοχής διαχείρισης των νέων Π.Μ.Σ.

Π.Μ.Σ.: Πολιτική, Διοίκηση και Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση

Το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με γνωστικό αντικείμενο
«Πολιτική, Διοίκηση και Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση» (με απόφαση της 14ης Γενικής Συνέλευσης του τμήματος ΦΠΨ στις 24/07/2018), καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν αίτηση υποψηφιότητας για:

  • Πενήντα (50) θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Κατεύθυνση «Πολιτική και Διοίκηση στην Εκπαίδευση».
  • Τριάντα (30) θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Κατεύθυνση «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση».

Προκήρυξη

Ενδεικτικά, η τελευταία τριετία 2015-18 σηματοδοτήθηκε από μία σταθερή ετήσια αύξηση των εισερχομένων φοιτητών.
Όσον αφορά τον  αριθμό των εξερχόμενων φοιτητών κατά την ίδια περίοδο, αυτός παρουσίασε διακυμάνσεις. Δεδομένου όμως ότι οι εξερχόμενοι φοιτητές προς Πανεπιστήμια του εξωτερικού για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε οκτακόσιους τριάντα (830), αναμένεται αύξηση σε σχέση με τα έτη και μάλιστα αυτή είναι της τάξης του 10% περίπου σε σχέση με το 2015-16.

Επίσης, εκτιμάται ότι τριακόσιοι πενήντα πέντε (355) φοιτητές θα μετακινηθούν για σπουδές ή πρακτική άσκηση στο Ε.Κ.Π.Α.. Αναφερόμενοι δηλαδή σε στοιχεία βάθους τριετίας παρατηρείται διαρκής αύξηση στον αριθμό των εισερχομένων φοιτητών η οποία για το 2018-19 αναμένεται να ανέλθει σε 61,4%, σε σχέση με το 2015-16.

Τα πρωτεία όσον αφορά αριθμό εισερχομένων φοιτητών διατηρεί, σταθερά και με διαφορά, η Νομική Σχολή (με εισδοχή συνόλου 229 φοιτητών για την τριετία 2015-18), ενώ ακολουθούν τα Τμήματα ΕΜΜΕ, Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας και το Τμήμα Φιλολογίας.

Από άποψη χώρας προέλευσης εισερχομένων φοιτητών προηγείται με διαφορά η Γαλλία κι ακολουθούν η Γερμανία και η Ισπανία.


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.