Ημερίδα: Η ΔΕΠΥ στον Φοιτητή – Αποτελεσματικές Στρατηγικές

Ημερίδα στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) που γίνονται παγκόσμια τον μήνα Οκτώβριο, διοργανώνεται το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στο Deree – The American College of Greece.

Συγκεκριμένα, διακεκριμένοι ομιλητές στο χώρο της ΔΕΠΥ και του coaching θα μιλήσουν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ στο Πανεπιστήμιο. Ειδική προσκεκλημένη του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με ΔΕΠΥ, ADHD Hellas, η Lisa Joy Tuttle, MA, BCC, θα παρουσιάσει αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης μέσω coaching των βασικών χαρακτηριστικών της ΔΕΠΥ που δυσκολεύουν τους μαθητές και φοιτητές με αυτή τη διαταραχή.

Μια συνέντευξη με τη Lisa Joy Tuttle

«Κοιτάζοντας πίσω, ήταν πάντα εκεί: Οι προθεσμίες που κινδύνευαν να χαθούν, το χάος στο μυαλό μου, η προσπάθεια που απαιτήθηκε για να επιτευχθεί το οτιδήποτε» Η Lisa Joy Tuttle πήρε καλούς βαθμούς, αλλά μόνο αυτή ήξερε την προσπάθεια που έβαζε. «Πάντα ένιωθα πολύ άγχος» και «Έπρεπε να δουλεύω σκληρά για να μη μένω πίσω». Στην αρχή του τελευταίου έτους της σχολής, ράγισε το προσωπείο της ικανής φοιτήτριας. Εγκατέλειψε τις σπουδές πλήρους φοίτησης, δοκιμάζοντας δουλειές σε πωλήσεις, συγγραφή συμβάσεων, τρόφιμα – ενώ τελείωσε τη σχολή το βράδυ. Με λιγότερη πίεση, βρήκε σιγά-σιγά το δρόμο της, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό της και βρίσκοντας την επιτυχία ως ψυχοθεραπεύτρια και στη συνέχεια ως life coach. Πολλά χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η φύση των δυσκολιών της ήταν μια μη διαγνωσμένη ΔΕΠΥ. In, ADHD in women: A lifetime of frustration, its cause easily missed (21/11/16 The Inquirer)

H Lisa Joy Tuttle, MA, BCC είναι εκπαιδεύτρια, πιστοποιημένη executive skills coach και σύμβουλος ειδική στη ΔΕΠΥ εφήβων και σπουδαστών. Μεταξύ άλλων καθοδηγεί και συμβουλεύει φοιτητές με ΔΕΠΥ στο Penn Adult Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) Treatment & Research Program στο University of Pennsylvania’s Perelman School of Medicine. Έχει ιδρύσει το δικό της αποκλειστικό μοντέλο coaching Mindful Self-Management® συνθέτοντας τις πιο επίκαιρες θεωρίες για στρατηγικές αλλαγής συμπεριφοράς, ενσυνειδητότητα και ΔΕΠΥ.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το ADHD Hellas με την αιγίδα του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Κόστος συμμετοχής Γενική Είσοδος: €60,00

Προεγγραφή: €50,00 (μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2018)

Φοιτητές, Άνεργοι* & οικονομικά ενήμερα Μέλη ADHD Hellas: €35,00 (* με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας /κάρτας ανεργίας)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.