Ανακοίνωση νικητών του διαγωνισμού διηγήματος 2018 του ΙΑΝΟΥ «Η Αθήνα και το βιβλίο»

Ο ΙΑΝΟS, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας από την UNESCO ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία Διαγωνισμό Φωτογραφίας και Διαγωνισμό Διηγήματος, με θέμα «Η Αθήνα και το βιβλίο».

 

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού διηγήματος. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα ανακοινώσει τα 50 καλύτερα διηγήματα που επιλέχθηκαν, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε μία ειδική συλλεκτική συλλογή διηγημάτων των Εκδόσεων IANOS. Επίσης, σε αυτήν τη βραδιά θα διαβαστούν τα 10 διηγήματα με την υψηλότερη βαθμολογία.

 

LinkΕιδική συλλεκτική συλλογή διηγημάτων:https://www.ianos.gr/i-athina-kai-to-vivlio-0443980.html

 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Ρέα Γαλανάκη (συγγραφέα), Κωνσταντίνο Μπούρα (ποιητή) και Διονύση Μαρίνο (συγγραφέα), οι οποίοι θα ανακοινώσουν και το σκεπτικό επιλογής των νικητών.

 

Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό Διηγήματος από μέλη της κριτικής επιτροπής

«Ο πρώτος λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος του ΙΑΝΟΥ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Όχι μόνο λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων αλλά κυρίως χάρη στην υψηλή ποιότητα των διηγημάτων που υποβλήθηκαν.

 

 

Το κύρος του διαγωνισμού ενισχύθηκε από τη συμμετοχή διακεκριμένων κ δοκιμασμένων λογοτεχνών, κάτι που ενισχύει την «έσωθεν καλή μαρτυρία» τόσο των μελών της κριτικής επιτροπής όσο και των διοργανωτών του. Είμαι βέβαιος πως αυτός ο διαγωνισμός θα εορτάσει κάποτε τα 100 του χρόνια.»

Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής

«Ένας διαγωνισμός διηγήματος δεν είναι μια Βαβέλ ετερόκλιτων φωνών. Είναι, πρώτα και κύρια, ένας ανοιχτός διάλογος με τις λέξεις, τους ήρωες και τις ιστορίες. Κάθε συγγραφέας που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό διηγήματος που διοργάνωσε η Αλυσίδα Πολιτισμού «IANOS», έστω και με τρόπο ασυναίσθητο, έτεινε το χέρι του στους άλλους διαγωνιζόμενους και στους δυνητικούς αναγνώστες. Κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της λογοτεχνίας. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι – μόνο λάτρεις της γραφής. Ας χαρούμε όλοι τη γιορτή των λέξεων.»

Διονύσης Μαρίνος, συγγραφέας

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

 

Σας περιμένουμε!


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.