Επιμορφωτικό πρόγραμμα: Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Το πρόγραμμα «Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: δομή, μορφές και περιβάλλοντα επικοινωνίας. Επίπεδο 1ου κύκλου» έχει διάρκεια 6 μήνες.

Απευθύνεται σε αρχάριους σπουδαστές της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) και καλύπτει τον πρώτο κύκλο εκμάθησης. Συμπληρωματικά, οι καταρτιζόμενοι ευαισθητοποιούνται σε θέματα και τεχνικές οπτικής επικοινωνίας, ενώ λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα είδη κώφωσης και τις υπάρχουσες στάσεις και τάσεις της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην κώφωση κα τη βαρηκοΐα αλλά και την κοινότητα των Κωφών στη χώρα μας.

Η επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Παρακολούθησης εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας επιπέδου 1ου κύκλου από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές (πλην φοιτητών ΠΤΕΑ ΠΘ), απόφοιτους ΑΕΙ & ΤΕΙ, σχετικά άτομα με προβλήματα ακοής & συγγενείς αυτών, καθώς σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ξεκινήσει τη σπουδή της ΕΝΓ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: δομή, μορφές και περιβάλλοντα επικοινωνίας. Επίπεδο 1ου κύκλου» έχει ως στόχο οι επιμορφούμενοι:

  • να καλύψουν το βασικό καθημερινό λεξιλόγιο στην ΕΝΓ,
    • να εξοικειωθούν με ορισμένα από τα συνηθέστερα γραμματικά φαινόμενα της ΕΝΓ,
    • να εξοικειωθούν με απλές επικοινωνιακές συνθήκες στην ΕΝΓ,
    • να εξοικειωθούν με την κώφωση γενικότερα και τους Κωφούς νοηματιστές ειδικότερα.
Το προτεινόμενο πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της Υβριδικής (μικτής) μορφής προγραμμάτων εξειδίκευσης και Δία Βίου μάθησης, καθώς περιλαμβάνει:

• Δια ζώσης συναντήσεις εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σε εβδομαδιαία βάση για όσους από τους καταρτιζόμενους έχουν αυτή τη δυνατότητα.
• Εξ αποστάσεως (σύγχρονα ή ασύγχρονα) για όσους αδυνατούν να παρευρίσκονται με φυσική παρουσία.
• Υβριδική (μικτή μέθοδος) με το βέλτιστο εφικτό συνδυασμό των ανωτέρω.

Τα δια ζώσης μαθήματα του προγράμματος πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Η περίοδος εγγραφών είναι: έως 30/09/2018

Ολοκληρωμένη η παρουσίαση του προγράμματος και αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα εγγραφής απευθείας στην ιστοσελίδα του προγράμματος όπου και μπορείτε να καταθέσετε την αίτησή σας on-line.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε είτε την ιστοσελίδα μας www.learning.uth.gr

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης

Τηλ.:24210 06366

Fax: 24210 06487

Ε-mail: [email protected]

Website: www.learning.uth.gr


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.