Π.Ε.Φ.: Μια απάντηση στον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου

Φαίνεται πως ο κ. Υπουργός Παιδείας δεν γνωρίζει την ιστορική πορεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, καταγεγραμμένη στο περιοδικό μας, τη Φιλολογική, από το 1982 έως σήμερα, και αγνοεί τους αδιάλειπτους αγώνες της για την υπεράσπιση της ανθρωπιστικής παιδείας και των αρχών του δημοκρατικού εκπαιδευτικού διαλόγου και γι’ αυτό της αποδίδει (σε επανειλημμένες δηλώσεις του) προθέσεις και απόψεις που δεν της ανήκουν.

Πληροφορούμε λοιπόν πως οι θέσεις της ΠΕΦ διατυπώνονται αποκλειστικά στα επίσημα κείμενά της και είναι πάντα ενταγμένες στην υπηρεσία ενός οράματος παιδείας που θέλει τον μαθητή δημοκρατικό, ευαίσθητο και δημιουργικό. Πρόκειται για τις αξίες του υπεύθυνου ελευθερόφρονος ανθρώπου που προβάλλονται σε κείμενα μείζονος μορφωτικής σημασίας, όπως ο Επιτάφιος και η Αντιγόνη. (Με την ευκαιρία ρωτάμε τον κ. Υπουργό: θα περιλαμβάνονται τα λαμπρά αυτά κείμενα στα μαθήματα Γενικής Παιδείας του Λυκείου;)

Τέλος διαβεβαιώνουμε πως οι φιλόλογοι στο σύνολό τους δεν συνιστούν ευνοημένη συντεχνία αλλά κρατούν πάντα ψηλά το κύρος και την αξιοπρέπεια του επιστημονικού και παιδαγωγικού τους έργου, υπηρετώντας με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια τα κλασικά γράμματα, που αντιπροσωπεύουν την αγέραστη νεότητα του ανθρωπίνου πνεύματος.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΦ


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.