Σήμερα, 7-9-2018, ανακοινώθηκαν από το ΙΚΥ τα αποτελέσματα των επτακοσίων (700) διδακτορικών υποτροφιών στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού

δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής έρευνας»-2ος Κύκλος, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020». Η διάρκεια της υποτροφίας είναι έως 36 μήνες και τα τροφεία ανέρχονται σε ποσό ύψους 816,90 ευρώ μηνιαίως.

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται κατόπιν Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Επιτυχώς υποβλήθηκαν 1740 ηλεκτρονικές αιτήσεις, η αξιολόγηση των οποίων υλοποιήθηκε εξατομικευμένα από αξιολογητές μέλη ΔΕΠ των ελληνικών ΑΕΙ και ερευνητές των Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας. Επιπλέον, η αξιολόγηση έγινε αυτοματοποιημένα μέσω ολοκληρωμένης πλατφόρμας αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων, με στόχο την αύξηση της αντικειμενικότητας των αξιολογήσεων.

Σημειώνεται ότι, ποτέ άλλοτε δεν χορηγήθηκε τόσος μεγάλος αριθμός υποτροφιών, μέσω ενός προγράμματος, για εκπόνηση διδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα, από οποιοδήποτε φορέα σε όλη την ιστορία της χώρας. Εκτιμάται ότι ένα τέτοιο γεγονός θα συντελέσει στην παραμονή, αν όχι και επιστροφή, στη χώρα, σημαντικού κεφαλαίου από το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ

Κυριάκος Αθανασίου Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.