Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 18:00ο δρ. Μηνάς Καφάτος υπογράφει στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) το βιβλίο του «Είσαι το Σύμπαν», των εκδόσεων Π. Ασημάκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα της Λογοτεχνίας του ΙΑΝΟΥ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

O γιατρός Deepak Chopra και ο κβαντικός φυσικός και κοσμολόγος Δρ Μηνάς Καφάτος αποκαλύπτουν ένα μυστικό που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας: κατοικούμε σε ένα ενσυνείδητο σύμπαν, ένα σύμπαν που αποκρίνεται στο πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Και αυτό το ανθρώπινο σύμπαν είναι το αληθινό σύμπαν, το μόνο που έχουμε.

«Σ’ αυτό το ενδιαφέρον βιβλίο, ένας αστροφυσικός συνεργάζεται με μοναδικό τρόπο με έναν γιατρό. Παρουσιάζουν μια καινοφανή και, θα μπορούσα να πω, επαναστατική ‘ιδεολογική δομή’ που πρέπει να μας κάνει όλους να αναθεωρήσουμε τις ιδέες μας σχετικά με τη θέση μας στο σύμπαν. Θα ‘ταρακουνήσει’ τα λιμνάζοντα ύδατα στις κοντόφθαλμες πεποιθήσεις πολλών. Θα μας κάνει επίσης να σκεφτούμε και να αναρωτηθούμε γύρω από την αληθινή μας σχέση με το σύμπαν».

Κανάρης Τσίγκανος – Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών· καθηγητής αστροφυσικής, αστρονομίας και μηχανικής στη σχολή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Λίγα λόγια για τον Μηνά Καφάτο

Ο Δρ. Μηνάς Κ. Καφάτος είναι καθηγητής στην έδρα Υπολογιστικής Φυσικής Fletcher Jones και διευθυντής του Κέντρου Μοντελοποίησης Γήινων Συστημάτων και Παρατηρήσεων του Πανεπιστημίου Chapman, εξέχων επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Επιστημών και Οικολογικής Μηχανικής, καθώς και σύμβουλος στο ΒΚ21Plus Eco-Leader του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Κορέας, συνεργαζόμενος ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος  Nalanda για Σπουδές και Έρευνες Συνειδητότητας. Είναι κβαντικός φυσικός, κοσμολόγος, ερευνητής κλιματικών αλλαγών και εργάζεται επισταμένως στον τομέα της Συνειδητότητας.

Έχει συγγράψει περισσότερα από 315 άρθρα και είναι συγγραφέας ή επιμελητής 17 βιβλίων. Το Είσαι το Σύμπαν, που έχει συγγράψει από κοινού με τον Deepak Chopra, είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του. Διατηρεί blog στη Huffington Post.


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.