Προσλήψεις 40 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην A/θμια Ειδική Αγωγή
ypourgeio paideias-1

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις της Α’ φάσης των αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 16320, εκ των οποίων 12392 στην Πρωτοβάθμια και 3928 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, στις δομές Ειδικής Αγωγής  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 5841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3629 και 2212 αντίστοιχα).

Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 8763 δάσκαλοι,  νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 1716  καθηγητές .

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:  

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς υλοποιείται στο ακέραιο.

Μετά από εντατική και συστηματική προετοιμασία των υπηρεσιών του υπουργείου, η κανονικότητα στην δημόσια εκπαίδευση είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Πριν από την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς όλα τα βιβλία βρίσκονται στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών που την 11η Σεπτεμβρίου – την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς- θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Οι σχετικές διαδικασίες των προσλήψεων ξεκίνησαν από την Ειδική Εκπαίδευση. Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου, έχουν αποσταλεί πιστώσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πρόσληψη 3100 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Εδώ και τρία χρόνια επιμένουμε με πράξεις να θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την ενίσχυση της εκπαίδευσης και τη στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες ενώ από το 2005 υποχρεώνονταν με Υπουργική Απόφαση να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα τους αναπληρωτές της Ειδικής Εκπαίδευσης, δεν το εφάρμοσαν ποτέ.

Συνολικά φέτος θα προσληφθούν πλέον των 11.000 αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά. Υπενθυμίζω ότι οι προσλήψεις πέρσι ήταν 10.800 ενώ το 2014 ήταν μόλις 6.300.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.