Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 18:00 οι εκδόσεις Ζήτη παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) το βιβλίο «Τεχνικές Έκφρασης, Έκφραση – Έκθεση Βʹ Λυκείου» των Μαρία Πετροπούλου και Σοφία Μαργαρίτη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κατερίνα Σαλαβούρα, φιλόλογος- επικοινωνιολόγος

Μιχάλης Μπικάκης,φιλόλογος M.Ed

Φώτης Παντόπουλος.φιλόλογος-επικοινωνιολόγος-σύμβουλος ασφαλείας/επιστημονικός συνεργάτης τμήματος Πληροφορικής Θεσσαλίας

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το πρωτότυπο εγχειρίδιο «Τεχνικές Έκφρασης, Έκφραση – Έκθεση Βʹ Λυκείου» απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που αναζητούν ένα ποιοτικό και πλήρες υλικό για το μάθημα της έκθεσης, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της σχολικής πρακτικής.

Πρόκειται για ένα εμπλουτισμένο και πολύτιμο «εργαλείο» που περιέχει:

  • Πλήρες υλικό για τη θεωρία του σχολικού βιβλίου.
  • ασκήσεις εμπέδωσης της ύλης.

γνωστικό υλικό για κάθε θεματική ενότητα,που συνοδεύεται από κριτήρια αξιολόγησης.

πρόσφατα άρθρα και κείμενα από επιλεγμένες πηγές,σημαντικά για τη γνωστική κατάρτιση και την εξάσκηση της γλωσσικής και κριτικής ικανότητας του μαθητή.

πιθανές ερωτήσεις θεωρίας με υποδειγματικές απαντήσεις.

δεκαπεντάλεπτα κριτήρια αξιολόγησης(τεστ) με στοχευμένες ερωτήσεις ελέγχου εμπέδωσης της ύλης.

απαντήσεις των ασκήσεων θεωρίας και των κριτηρίων αξιολόγησης,με σκοπό τον αυτοέλεγχο και την αυτοαξιολόγηση.

Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις απαιτήσεις του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος αποτελεί πρωτοτυπία το συνοδευτικό cd με παρουσίαση σε PowerPoint όλων των θεματικών ενοτήτων της έκθεσης.Οι παρουσιάσεις αυτές μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν σε διαδραστικούς πίνακες, σεμιναριακή διδασκαλία ή προσωπική χρήση του μαθητή που ελκύεται να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς
Μαρία Πετροπούλου

Η Μαρία Πετροπούλου γεννήθηκε στην Άνω Γλυφάδα. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας.

Από το 1997 διδάσκει το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης σε μαθητές όλων των τάξεων Γενικού Λυκείου σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Φροντιστήρια.

Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια στα Παιδαγωγικά και στην ψυχολογία. Υπήρξε συνεργάτιδα θερινών σχολείων. Αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Εφημερίδα των Συντακτών», στον διαδικτυακό ιστότοπο: http://www.protagon.gr, στην τοπική εφημερίδα «Πατρίς».

Εισηγήτρια σε Πανελλήνια συνέδρια παιδαγωγικού περιεχομένου.

Είναι συγγραφέας των σχολικών βοηθημάτων Τεχνικές Έκφρασης – Έκφραση Έκθεση Βʹ ΛυκείουΤεχνικές Έκφρασης – Έκφραση Έκθεση Γʹ Λυκείου και Τεχνικές Έκφρασης – Βιβλίο Ασκήσεων για τη Γʹ Λυκείου,όλα από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ.

Σοφία Μαργαρίτη

Η Σοφία Μαργαρίτη γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ. Συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και έχει μεταπτυχιακή επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού ως Αρχαιολόγος – Μουσειοπαιδαγωγός, στον σχεδιασμό και την παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και συμμετείχε στην οργάνωση σεμιναρίων μουσειοπαιδαγωγικής για την επιμόρφωση λειτουργών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Link Εκδήλωσης:

     https://www.ianos.gr/events/maria-petropoulou-sofia-margariti-texnikes-ekfrasis-ekthesi-b-lukeiou-ekd.html


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.