Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, σας προσκαλεί να απολαύσετε μια μοναδική συναυλία κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, στον Κήπο του Μουσείου, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 στις 21:00, με την Ιωάννα Φόρτη και το μουσικό σύνολο «Vamos Ensemble».

Οι Vamos Ensemble και η Ιωάννα Φόρτη

«Οι Vamos Ensemble είναι ένα σύνολο από δεκαοχτώ επαγγελµατίες και ερασιτέχνες µουσικούς, µε σύνθεση συµφωνικής ορχήστρας. Με βάση το χωριό του Βάµου στα Χανιά, όπου ξεκίνησαν πριν πέντε χρόνια και µε καταγωγή από διαφορετικά µέρη, όχι µόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, παρουσιάζουν µουσικές του κόσµου µε εξαιρετικές ενορχηστρώσεις, δηµιουργώντας απροσδόκητες διασκευές αλλά και παντρέµατα από µουσικές φαινοµενικά ασύνδετες. Έτσι το λυρικό τραγούδι συναντά το ρεµπέτικο, το ιρλανδέζικο φολκλόρ την παραδοσιακή ελληνική µουσική, ο Βαµβακάρης τους Rolling Stones, ο Kurt Weill τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Bregovic τον Σαββόπουλο και η Κρήτη την Κορσική.

Μαζί τους η Ιωάννα Φόρτη, µια ιδιαίτερη ερμηνεύτρια, µε ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο (όπερα, οπερέτα, µπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική µουσική, µιούζικαλ και άλλα) και μια μοναδική ικανότητα να περνά µέσα από πάμπολλα µουσικά ιδιώµατα, θα παρουσιάσει τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο πάντα µε τον χαρακτηριστικό ήχο των “Vamos Ensemble”.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού «Πανσέληνος Αυγούστου» και του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Ξανθουδίδου & Χατζιδάκη 71202 Ηράκλειο, Κρήτη (τηλ. επικοινωνίας: 2810279000)
Κυριακή 26 Αυγούστου 2018
Έναρξη συναυλίας 21:00
Είσοδος ελεύθερη


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.