Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή-Εκπαίδευση

Το Σεμινάριο ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2018 και λήγει τον Μάρτιο του 2019.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2018.

10ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

(Βάσει των Ν. 3699/2008 & 4415/2016)

«ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ»

Διάρκεια: 510 ώρες
Ακαδημαϊκό έτος: 2018-2019
Διευθύντρια: Μαρίζα Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-ΛοιμωξιολογίαςΕπιστημονικά υπεύθυνη: Λωρέττα Θωμαΐδου, Αν. Καθ. Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

Στα πλαίσια της προσπάθειας για τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ειδικών θεραπευτών και επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με τον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής, η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει Επιμορφωτικά Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής με πρακτικό χαρακτήρα.

Από την μέχρι σήμερα εμπειρία της Μονάδας Αναπτυξιακής παιδιατρικής έχει διαπιστωθεί η αυξημένη ανάγκη επιμόρφωσης των συμμετεχόντων σε θέματα ειδικής αγωγής.

Για το λόγο αυτό, το παρόν σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με κύριους στόχους:
  • την επιμόρφωση σε ενότητες που αφορούν στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
  • την πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
    τον σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης και υποστήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία.

Για τους διαμένοντες εκτός νομού Αττικής
αλλά και για ειδικές περιπτώσεις εντός νομού Αττικής τώρα Δυνατότητα Ζωντανής Παρακολούθησης μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει:
  • Θεωρητική Κατάρτιση και εξειδίκευση πρακτικού χαρακτήρα (βιωματικές ασκήσεις, εκπαίδευση με Video, εκπαίδευση με νέες τεχνολογίες, ομάδες εργασίας με εποπτεία)
  • Διαλέξεις και παρουσιάσεις παιδαγωγικών εργαλείων
  • Πρακτική εξάσκηση σε δημόσιους φορείς και σε σχολικές μονάδες (ΣΜΕΑΕ)
  • Εκπαίδευση στο Σχεδιασμό Προγραμμάτων Παρέμβασης και Υποστήριξης με ειδική θεματολογία
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Β’ Παιδιατρική Κλινική

ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ


Αξιολόγηση-Πιστοποίηση

Το Σεμινάριο αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και μοριοδοτεί με 0,5 μόριο,εκπαιδευτικούς για ένταξη σε επικουρικούς πίνακες στην Ειδική Αγωγή.

Αναλυτικότερα, το Πιστοποιητικό του Σεμιναρίου:

1. Βάσει του άρθρου 46, Ν.4465/2017, αναγνωρίζεται στις προσλήψεις αναπληρωτών

εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018- 2019.

2. Βάσει του άρθρου 48, Ν. 4415/2016, δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους εκπαιδευτικούς να εργαστούν με απόσπαση στα ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης).

3. Χορηγεί 42 πιστωτικές μονάδες ECVET για διεθνείς πιστοποιήσεις

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό & βοηθητικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φοιτητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ενδεικτική θεματολογία:

Μαθησιακές Δυσκολίες, Αυτισμός, Παράλληλη Στήριξη, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα, Διαταραχές Συμπεριφοράς, Προβλήματα Λόγου και Ομιλίας, Νοητική Υστέρηση, Πρώιμη Παρέμβαση & Σχολική Ετοιμότητα, Κινητικές Αναπηρίες κ.α.

Το Σεμινάριο ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2018 και λήγει τον Μάρτιο του 2019.Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Πληροφορίες συμμετοχής

www.developunit.gr
E-mail: [email protected]Τηλ. Επικ.: 2132009186 & 198

Δελτίο τύπου



  • Ενημερωθείτε για όλα τα Σεμινάρια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.