Διαδικασία αποδοχής διαχείρισης των νέων Π.Μ.Σ.

(Education Sciences: Training in Human Resources Management – Mediation)

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού-Διαμεσολάβηση». Το αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει ως αφετηρία το διεθνή πολιτικό και πολιτισμικό ανταγωνισμό, τη σύγχρονη επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη και διεύρυνση του επαγγελματικού χώρου σε συνάφεια με τα επικείμενα εργασιακά προβλήματα, την εφαρμογή του ευρωπαϊκού θεσμού της Διαμεσολάβησης, η εκπαίδευση της οποίας αποτελεί εφαλτήριο και θεμέλιο λίθο για την ομαλή επίλυση διαφορών στους εργασιακούς χώρους και την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας του Έλληνα πολίτη.

Σε συνάφεια με αυτό, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα επικεντρώνεται στις εκπαιδευτικές και αναπτυξιακές ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού. Δίνεται προτεραιότητα στις επικοινωνιακές δεξιότητες σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση “ηγετικών” προσωπικοτήτων, σε ζητήματα ανάπτυξης και διαχείρισης της επικοινωνίας, ανάπτυξης “ηγετικών” δεξιοτήτων για υψηλόβαθμα στελέχη φορέων και οργανισμών, σε στρατηγικές και πολιτικές στο πεδίο των Επιστημών της Αγωγής.

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού – Διαμεσολάβηση».

Σύμφωνα με το Νόμο υπ᾽αριθμ. 4512 Τεύχος Α´5/17/1/2018 Κεφ. Β´ στο Άρθρο 188, σ.155 αναφέρεται ότι:

“Οι διαμεσολαβητές πρέπει να είναι:

α) απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή κάτοχοι ισοδύναμου πτυχίου της αλλοδαπής,

β) εκπαιδευμένοι από Φορέα εκπαίδευσης διαμεσολαβητών αναγνωρισμένο από την Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης ή κάτοχοι τίτλου διαπίστευσης από άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

γ) διαπιστευμένοι από αυτήν και εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Διαμεσολαβητών που τηρείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αν απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή κάτοχος ισοδύναμου πτυχίου της αλλοδαπής είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου ΑΕΙ ή ισοδυνάμου τίτλου της αλλοδαπής με αντικείμενο την διαμεσολάβηση, δεν απαιτείται, προκειμένου να διαπιστευθεί, περαιτέρω εκπαίδευσή του από Φορέα εκπαίδευσης διαμεσολαβητών, ούτε συμμετοχή του στις εξετάσεις”.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στη Φλώρινα και την Κοζάνη με δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης ποσοστού του προγράμματος.

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τις περαιτέρω διαδικασίες από την Προκήρυξη η οποία θα αναρτηθεί σύντομα στους συνδέσμους: https://nured.uowm.gr/ και http://blogs.uowm.gr/pmsedad/


 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.