Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΘΕΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ».

Ομιλητής: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικών Σπουδών (Ι.ΧΟ.Σ.).

Παρουσίαση του γ΄ μέρους της ομιλίας με γενικό τίτλο «Η Κοσμογονική Δόνηση 523,6 Hz».

Η ομιλία κινηματογραφήθηκε στην Αθήνα, στις 25 Ιουλίου 2018.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Τα αρχιτεκτονικά μνημεία όπως η Μεγάλη πυραμίδα και ο Παρθενώνας έχουν σχεδιαστεί με βάση τη θεία αναλογία και τις μουσικές αναλογίες όπως ακριβώς και ο ΚΟΣΜΟΣ.
Ο λόγος δεν ήταν μόνο το κάλλος και η αρμονία, αλλά επειδή το όμοιο αναγνωρίζει το όμοιό του και κατά συνέπεια έχει αναλογικά τις φανερές και κρυμμένες δυνάμεις του.

Αυτά τα δημιουργήματα δεν ήταν μόνο επιτεύγματα του ανθρώπινου σώματος αλλά κυρίως της ανθρώπινης ψυχής και διάνοιας. Το ανθρώπινο ον ως αναπόσπαστο μέρος του κόσμου δανείζεται τα συστατικά του στοιχεία από το σύμπαν και εν καιρώ τα επιστρέφει.

Στον Τίμαιο ο Πλάτων περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια την ψυχή ως ΣΥΜΠΑΣΑ ΑΡΜΟΝΙΑ αποτελούμενη από τέσσερις οκτάβες, ένα διάστημα πέμπτης και ένα τόνο.

Χρήστος Σταυρίδης


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΟΥ

Ο Χρήστος Σταυρίδης γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1946 στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Λεόντειο Λύκειο. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό Ωδείο και στην Ιταλία, όπου σπούδασε σύνθεση και διεύθυνση συμφωνικής ορχήστρας. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.

Παράλληλα με τις σπουδές του ξεκίνησε και την ασφαλιστική του σταδιοδρομία το 1969 ως ασφαλιστικός σύμβουλος στο υποκατάστημα Μάρκογλου στην AMERICAN LIFE, όπου και διακρίθηκε διεθνώς ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Συντονιστής. Υπήρξε μεταξύ των πρωτεργατών στη δημιουγία του ΠΣΑΣ, με αύξοντα αριθμό ταυτότητας 5. Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση Διευθυντή Υποκαταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, το οποίο κατέλαβε την 1η θέση σταθερά μεταξύ όλων των υποκ/των της εταιρείας. Το 1979 απεδέχθη πρόταση της AMERICAN LIFE να αναλάβει καθήκοντα Διευθυντού Υποκαταστημάτων για την Ελλάδα και την Κύπρο. Το 1988 αποδέχθηκε πρόταση της INTERAMERICAN για την ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Πωλήσεων και Marketing. Ακολούθως του ανετέθη και η Γενική Διεύθυνση της εταιρείας CONTINENTAL.

Σήμερα έχει συνταξιοδοτηθεί και ασχολείται με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Ι.ΧΟ.Σ.), το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Διατελεί Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου.
Συμπληρωματικά ασχολείται με θέματα της Ελληνικής Γραμματείας που αφορούν στην Κλασσική Ελλάδα και ειδικότερα στον τομέα της Μουσικής, των Μαθηματικών και της Φιλοσοφίας.
Γνωρίζει Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.
Είναι έγγαμος από το 1968 και έχει 3 κόρες και δύο εγγόνια.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.