Με την αρ. πρωτ. Κ1/53101/30-03-2018 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προκηρύχθηκαν 124 θέσεις διευθυντών Δημοσίων Ι.Ε.Κ.. Στην Πρόσκληση αναφερόταν συγκεκριμένη μοριοδότηση προσόντων καθώς και μοριοδότηση συνέντευξης, η οποία όπως αναφέρεται και στην Πρόσκληση, θα έπρεπε να διενεργείται με τη διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 13, παρ. 4 του ν. 3848/2010 και τη σχετική εγκύκλιο με αριθμ. Φ.353.1/23/85196/Δ1 (ΦΕΚ 1085/Β716-07-2010) «Καθορισμός του τρόπου τήρησης των πρακτικών και της διαδικασίας συνέντευξης των υποψηφίων στελεχών της εκπαίδευσης». Μετά από παράταση η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ήταν στις 13/04/2018. Υπεβλήθησαν 240 αιτήσεις. Στις 12/06/2018 δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και μετά την εξέταση των ενστάσεων στις 05/07/2018 δημοσιεύτηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης.

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων έφερε μεγάλη αναστάτωση στους υποψηφίους διευθυντές, καθώς – όπως κάποιοι από αυτούς καταγγέλλουν – υπάρχουν ζητήματα νομιμότητας και αξιοκρατίας στην όλη διαδικασία. Στα αποτελέσματα παρατηρούνται μεγάλες ανατροπές και διαφοροποιήσεις (σε σχέση με προηγούμενες προκηρύξεις) τόσο στη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων όσο και στη διαδικασία και τη βαθμολόγηση της συνέντευξης.

Όπως αναφέρουν υποψήφιοι διευθυντές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. υπάρχουν περιπτώσεις μη αξιοκρατικής αντιμετώπισής τους όπως:

– Η μη μοριοδότηση διδακτικής προϋπηρεσίας παρότι πιστοποιείται από βεβαιώσεις.
– Η αναγνώριση ως διδακτικής της προϋπηρεσίας για χρονική περίοδο που ήταν σε διαθεσιμότητα ή που ήταν αποσπασμένοι σε διοικητικές θέσεις μόνο σε κάποιους εκ των υποψηφίων.
– Η έκδοση πρόσφατων αναλυτικών πιστοποιητικών υπηρεσιακής κατάστασης από τα οποία προκύπτει διαφορετική διδακτική προϋπηρεσία σε σχέση με παλιότερα πιστοποιητικά που είχαν εκδοθείπάλι από τον ίδιο φορέα.

Τα παραπάνω οδήγησαν πολλούς υποψηφίους στην υποβολή ενστάσεων με συγκεκριμένα ερωτήματα και αιτήματα για ανάλυση της μοριοδότησης τους, ωστόσο οι απαντήσεις που έχουν λάβει δεν περιέχουν αιτιολόγηση σαφή, ειδική και επαρκή. Είναι χαρακτηριστικό ότι αφαιρούνται μόρια προϋπηρεσίας από τους υποψηφίους χωρίς να αναφέρεται ποιες ακριβώς χρονικές περιόδους αφορούν αυτά τα μόρια και για ποιο λόγο αφαιρούνται.

Με δεδομένο ότι ήδη αρκετοί υποψήφιοι ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά και να προσβάλλουν στα διοικητικά δικαστήρια τις προαναφερόμενες κρίσεις, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

α) Οι κρίσεις των διευθυντών των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. πραγματοποιήθηκαν βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και νομίμων διαδικασιών; Προτίθεστε να προχωρήσετε σε επανέλεγχο των διαδικασιών;
β) Προτίθεστε να επανεξετάσετε τις κατατεθειμένες ενστάσεις στην προαναφερόμενη Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για θέσεις διευθυντών Δημοσίων Ι.Ε.Κ.;
γ) Στην περίπτωση που δεν τηρήθηκαν όσα προβλέπει ο νόμος πως προτίθεστε να αποκαταστήσετε την αξιοκρατία και να αποκαταστήσετε επαγγελματικά και ηθικά όσους αποδεδειγμένα έχουν αδικηθεί;

Ο ερωτών Βουλευτής

 Κωνσταντίνος Βλάσης


  • Ενημερωθείτε για όλα τα νέα από τη Βουλή

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.