Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1976
Η μαμά αρνείται να μου δώσει χαρτζιλίκι για το καθημερινό ξελόγιασμα των θερινών σινεμά ! Ισχυρίζεται, ότι δεν γίνεται να πηγαίνω καθημερινά και στο καπάκι σουβλάκι και μπύρες !
Όμως, η μαγεία του θερινού με Fellini, Qubrick, Antonioni, Pazolini, δεν ξεπερνιέται με τίποτα !
Ας είναι ! σκεπτόμουν τότε, έχω μια ζωή μπροστά μου για να δώ όλα τα αριστουργήματα, από τα ιερά τέρατα του κινηματογράφου !

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1986
Ο μπαμπάς αρνείται να μου δώσει τα απαραίτητα για ταξίδι στο Παρίσι ! Μου λέει για μια εβδομάδα και πολύ είναι ! Όμως η μαγεία των ευρωπαϊκών μουσείων δεν ξεπερνιέται με τίποτα, όπως το Beaubourg, το London Science, το Hermitage.
Ας είναι ! σκεπτόμουν τότε, έχω μια ζωή μπροστά μου για να γυρίσω τα μουσεία όλου του κόσμου !

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1996
Το συνέδριο του τότε οικογενειακού σχήματος απορρίπτει την ιδέα του ταξιδιού στην Τουρκία λόγω ανασφάλειας. Όμως η μαγεία των αρχαιοτήτων της Μικράς Ασίας όπως Έφεσος, Μίλητος, Αλικαρνασσός, Τροία, δεν ξεπερνιέται με τίποτα !
Ας είναι, σκεπτόμουν τότε, έχω αρκετά χρόνια μπροστά μου για να γυρίσω Τουρκία, Συρία, Ιράκ, και εκείθεν προορισμούς !

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2006
Έχω πρόσκληση από συγγενή εκ νέας Υόρκης να πάω για διακοπές ! Πολλαπλοί τεχνικοί λόγοι, αποτρέπουν το ταξίδι ! Όμως η μαγεία του Gugenheim, του Moma, του Natural history, δεν ξεπερνιέται με τίποτα.
Ας είναι, σκεπτόμουν τότε, δεν γεράσαμε κιόλας υπάρχει χρόνος για να δω και τη δυτική όχθη των ΗΠΑ !

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2016
Η άγρια κρισάρα, με ωθεί σε εξοχικό κατάλυμα ευγενούς φιλικού προσώπου, για το οποίο είμαι πολλαπλά ευγνώμων. Όμως παραμένει η μαγεία της ξενάγησης στο Cape Canaveral, της μεγάλης πυραμίδας στη Γίζα, του Volparaiso της Χιλής, της γης του πυρός, της Cambera, της Otawa !
Aς είναι, σκέπτομαι, προλαβαίνω να δω κάτι ακόμη αν κάνω κουμπαρά από τώρα για του χρόνου.

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2026
Έχω αποταμιεύσει τα απαιτούμενα 100 ευρώ για ένα virtual ολογραφικό tour στον ειδικό χώρο του ιδρύματος μείζονος Ελληνισμού. Αυτό το καλοκαίρι διαλέγω να πάω στο Baikonur της Ρωσίας. Το εικονικό ταξίδι ξεκινάει και κρατάει δύο ώρες. Στην εικονική πραγματικότητα υπάρχουν ακόμη και οσμές και γεύσεις. Όταν τελειώνει η περιπλάνηση στα 3D ολογραφικά σκηνικά έχω ανανεωθεί πλήρως μαζί με το ειδικό χημικό κοκτέηλ που μου προσφέρουν

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2036
Ο γείτονας υπερήλικας που τον φροντίζει Ελληνίδα, καθότι οι Βουλγάρες φύγανε, με καλεί να περάσουμε μαζί το απόγευμα. Μου λέει να μην πάρω μαζί μου το Lasix ούτε το Norvask γιατί θα μου δώσει από τα δικά του. Φοράω μια νέα πάνα ακράτειας και πάω!
Μπαίνω στην είσοδο και των ρωτάω αν ανανέωσε τους προορισμούς στο living room. Μου απαντάει, ότι ναι τους ανανέωσε.
Μπαίνω στο livingroom και θαυμάζω τις νέες ψηφιακές εκτυπώσεις στους τοίχους. Όλες οι εκτυπώσεις αυτή τη φορά είναι από Κούβα, και πιάνουν από ταβάνι μέχρι πάτωμα !
Στο πικάπ ακούγεται η disco επιτυχία των 70΄s CUBA των Gibson Brothers !


Αρθρογραφία: Η ελαφριά πλευρά της ζωής

Προηγούμενο άρθροΑπόσπαση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού-Πίνακας με ονόματα
Επόμενο άρθροΚ. Βλάσης: Ερώτηση για τη διαδικασία κρίσεων των Διευθυντών των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.