ΙΕΠ

Πανελλήνιο Συνέδριο

Η δημιουργικότητα και η καινοτομία στην εκπαιδευτική πράξη:

με αφετηρία τη μακρόχρονη εμπειρία των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων
Αθήνα 2-4 Νοεμβρίου 2018

Σκοπός

Διανύοντας την τρίτη δεκαετία ευρύτατων παγκόσμιων και Ελληνικών εκπαιδευτικών ανακατατάξεων, το Συνέδριο δοκιμάζει να συζητήσει ζητήματα που γεννούν στον χώρο της εκπαιδευτικής πράξης οι εμβληματικές κατηγορίες της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας. Οι κατηγορίες αυτές διατρέχουν την εκπαιδευτική πολιτική που εισηγούνται διεθνείς θεσμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η UNESCO.

Προτείνουν εκπαιδευτικές πρακτικές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν «από τα κάτω» τις δομές και τις λειτουργίες της Εκπαίδευσης. Γιατί, αν η Δημιουργικότητα δοκιμάζει στην πράξη μη τετριμμένες, αποκλίνουσες από την «πεπατημένη», εκπαιδευτικές ιδέες, τότε μάλλον θα μπορούσε να επηρεάσει τον κεντρικό σχεδιασμό. Και αν η Καινοτομία πετυχαίνει να εφαρμόσει στην πράξη δημιουργικές ιδέες που προκαλούν ρωγμές/ τομές στο σύστημα, τότε μάλλον η καινοτομία θα μπορούσε να επηρεάσει την κεντρική οργάνωση.
Οι διοργανωτές/τριες του Συνεδρίου, με αφετηρία τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία της Ελληνικής Γενικής Εκπαίδευσης, τα οποία έχουν και θεσμικά κατοχυρωμένα αυτά τα λειτουργικά χαρακτηριστικά, επιχειρούν:
Α. να στηρίξουν την υπόθεση ότι Δημιουργικότητα και Καινοτομία στην εκπαιδευτική πράξη. Mπορούν να δείξουν δρόμους προς μια νέα, αναβαθμισμένη και πλέον αποτελεσματική εκπαιδευτική λειτουργία, και
Β. να φέρουν σε επικοινωνία και κριτικό διάλογο τα όσα δημιουργικά ή καινοτόμα δοκιμάζουν ή εφαρμόζουν οι  εκπαιδευτικοί στα Σχολεία τους.

Σημαντικές Ημερομηνίες
Υποβολή εργασιών από 8 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου
Αποτελέσματα κρίσεων μέχρι 5 Οκτωβρίου
Διεξαγωγή Συνεδρίου 2-4 Νοεμβρίου

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Παρασκευοπούλου Μαρία, 210-3442905 (ΥΠΠΕΘ, Αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων)
Χατζηευστρατίου Αγγελική, 210-3443141  (ΥΠΠΕΘ, Αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων)


  ΠΡΟΣΟΧΗ:     Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ)

  ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  

Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται μέσω της Δικτυακής Πύλης eIEP στη διεύθυνση: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

  1. Αν είστε εγγεγραμένοι στην παραπάνω διεύθυνση (Μητρώο του ΙΕΠ), τότε έχετε ον. χρήστη και κωδικό πρόσβασης *, οπότε πηγαίνετε στο βήμα 6.
  2. Αν δεν είστε εγγεγραμένοι στην παραπάνω διεύθυνση (Μητρώο του ΙΕΠ) πρέπει να κάνετε εγγραφή, πατώντας το αντίστοιχο μενού   Εγγραφή   (πάνω δεξιά).
  3. Αφού συμπληρώσετε τη φόρμα, με τα απαραίτητα στοιχεία για την εγγραφή σας (Όνομα, Επώνυμο, email, όν. χρήστη, κωδικό κλπ) πατήστε το πλήκτρο Εγγραφή.
  4. Το ΙΕΠ έπειτα σας στέλνει αυτόματα ένα email στον λογαριασμό που δηλώσατε προηγουμένως.
  5. Ανοίξτε το email που σας έχει στείλει το ΙΕΠ και κάνετε κλικ στον προτεινόμενο σύνδεσμο (link).
  6. Στην παραπάνω διεύθυνση (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/) κάνετε κλικ στο μενού   Είσοδος  , χρησιμοποιώντας το όν. χρήστη και τον κωδικό σας.
  7. Μετά την είσοδό σας η γραμμή μενού πάνω αλλάζει και εμφανίζει τις επιογές   Αρχική, Portfolio, Αιτήσεις, Ιστορικό   κλπ.
  8. Πατήστε   Αιτήσεις   και επιλέξετε την αίτηση του συνεδρίου.

* Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης τότε πατήστε   Ξέχασα τον κωδικό μου   και ακολουθήστε τη διαδικασία. Αν δε θυμάστε ούτε το όν. χρήστη, επικοινωνήστε με το HelpDesk του ΙΕΠ, πατώντας   Επικοινωνία   (επιλέξτε Τεχνικά θέματα (π.χ. πρόβλημα πρόσβασης στο e-ΙΕΠ) από το Help Topic).

  ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ:  

Η υποβολή των εργασιών θα γίνεται μέσω της υπηρεσίας EasyChair στη διεύθυνση: https://easychair.org/conferences/?conf=ciepems2018

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

  1. Αν είστε εγγεγραμένοι στην παραπάνω διεύθυνση τότε βάζετε το Username και το Password που έχετε.
  2. Αν δεν είστε εγγεγραμένοι τότε κάνετε κλικ στον σύνδεσμο create an account.
  3. Τσεκάρετε το κουτάκι Im not a robot, περιμένετε να φανεί το πράσινο επιβεβαιωτικό σύμβολο ( ) και μετά πατήστε Continue.
  4. Συμπληρώστε τα επόμενα 4 απαραίτητα πεδία και πατήστε Continue κ.λπ.
  5. Συνδεθείτε και συμπληρώστε τη φόρμα επισυνάπτοντας την εργασία σας,   σύμφωνα με τις προδιαγραφές της παρακάτω Ανακοίνωσης.

Ανακοίνωση Συνεδρίου (περιέχει τις Προδιαγραφές των Εργασιών)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.