sizitisi anavathmisis tei kritis

Τις προοπτικές και τις δυνατότητες εξέλιξης του ΤΕΙ Κρήτης στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται

στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συζήτησε σήμερα με τα μέλη της Συγκλήτου και τις πρυτανικές αρχές ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου που έφτασε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ και συζήτησε αναλυτικά τις προτάσεις και τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται για την επόμενη μέρα του καλύτερου- όπως ανέφερε -ΤΕΙ της χώρας. Αμέσως μετά, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν οι πρυτανικές αρχές και ακαδημαϊκοί από όλη τη χώρα, η οποία θα καταθέσει προτάσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου προς το υπουργείο για την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι « Το ΤΕΙ Κρήτης είναι το καλύτερο ΤΕΙ στη χώρα και αυτό το κατάφερε όχι τόσο από την συνδρομή της Πολιτείας, αλλά από τις προσπάθειες του διδακτικού προσωπικού και των πρυτανικών αρχών» και πρόσθεσε: «Ως Πολιτεία έχουμε υποχρέωση – και αυτό θα κάνουμε- να ενισχύσουμε τη δυναμική που έχει το ίδρυμα ανεξάρτητα εάν θελήσουν ή όχι τελικά να προχωρήσουν σε συνέργειες μαζί του, τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και το Πολυτεχνείο Κρήτης, τα οποία επίσης είναι από τα καλύτερα ιδρύματα της χώρας».

Το απόγευμα ο κ. Γαβρόγλου επισκέφτηκε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των Ερευνητικών Κέντρων στο πλαίσιο της 125ης συνάντησης των προέδρων Ερευνητικών Κέντρων. Στη συνάντηση αυτή ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο στο Σχέδιο Νόμου που έχει κατατεθεί στη βουλή, έχει συμπεριλάβει διάταξη σύμφωνα με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα λειτουργίας μεταπτυχιακών σεμιναρίων στα Ερευνητικά Κέντρα.

Ακολουθεί η Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου στο ΤΕΙ Κρήτης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.