Διαδικασία αποδοχής διαχείρισης των νέων Π.Μ.Σ.

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση Μνημείων: Αρχαιολογία, Πόλη και Αρχιτεκτονική»   για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19.

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών, προερχομένων από τις επιστημονικές περιοχές της αρχαιολογίας, της αρχιτεκτονικής και της πολιτισμικής τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση θεμάτων σχεδιασμού, παρέμβασης και διαχείρισης του αρχαιολογικά και ιστορικά φορτισμένου χώρου σε ιστορικά κέντρα οικισμών και στον περίγυρό τους. Η σπουδή αυτή επιδιώκει παράλληλα την εμβάθυνση στην έρευνα κοινών προβλημάτων αρχαιολογίας και αρχιτεκτονικής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση Συμμετοχής
  2. Μία φωτογραφία τύπου ταυτότητας
  3. Βιογραφικό σημείωμα
  4. Επικυρωμένο Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών
  5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
  6. Δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, εάν υπάρχουν
  7. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν
  8. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  9. Δύο συστατικές επιστολές
  10. Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας
  11. Ανάτυπα δημοσιεύσεων και περίληψη πτυχιακής / διπλωματικής εργασίας, εφόσον οι προπτυχιακές σπουδές του υποψηφίου προβλέπουν τέτοια εργασία. Ιδιαίτερα για τους αρχιτέκτονες υποψηφίους απαιτείται η υποβολή φακέλου, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις κύριες σχεδιαστικές εργασίες τους.
  12. Υπόμνημα με τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του/της υποψηφίου/ας , καθώς και τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει σπουδές στο συγκεκριμένο ΠΜΣ.

    Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά, με συστημένο ταχυδρομείο έως 15-9-2018, στην ταχυδρομική διεύθυνση: Σπουδαστήριο Αρχαιολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, 157 84 Αθήνα ( ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ), και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpmsdiax[at]arch.uoa[dot]gr τουλάχιστον την αίτηση, το βιογραφικό σημείωμα και το υπόμνημα.

        Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ (http://www.dpmsdiax.arch.uoa.gr/).

    Οι γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20-9-2018 και οι προφορικές εισαγωγικές εξετάσεις στις 21-9-2018 (λεπτομέρειες για το χώρο και τις ώρες διεξαγωγής τους θα ανακοινωθούν εντός του Σεπτεμβρίου).

Πρόσκληση

Αίτηση

Ενδεικτική βιβλιογραφία

Κανονισμός

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.