Στις 6 Ιουνίου 2018, ο οργανισμός κατάταξης Νέων Πανεπιστημίων γνωστός ως «ΤΗΕ –Young University Rankings» δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της κατάταξης των καλύτερων νέων Πανεπιστημίων διεθνώς που λειτουργούν λιγότερο από 50 χρόνια. Στη κατάταξη του 2018 συμμετέχουν 250 Πανεπιστήμια από 55 χώρες και το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 62η θέση.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διατηρεί την 30η θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα Πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν από το 1967 μέχρι το 1985.


Η κατάταξη των Νέων Πανεπιστημίων στηρίζεται στους ίδιους δείκτες επίδοσης που καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός Πανεπιστημίου (διδασκαλία, έρευνα, αναφορές, μεταφορά τεχνογνωσίας και εξωστρέφεια) αλλά, αποδίδει λιγότερο βάρος στο δείκτη της φήμης ενός Πανεπιστημίου καθώς αυτός συνδέεται με τα χρόνια λειτουργίας του, την παράδοση και την περιουσία που έχει αποκτήσει στην πορεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά τον δείκτη της «απήχησης της έρευνας» με κριτήριο τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 25η θέση ανάμεσα στα 250 Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην κατάταξη.
Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στα 250 καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει την αφοσίωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη διατήρηση της ποιότητας και της αριστείας, στόχους που αποτέλεσαν τα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του Πανεπιστημίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.