ΔΗΜ: Επειδή ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η σχολική περίοδος, να κάνουμε μία αποτίμηση.

Βγήκαν και οι βαθμολογίες, περιμένουμε τις βάσεις. Πώς αποτιμάτε αυτή τη χρονιά;

ΥΠ: Κοιτάξτε, ήταν μια χρονιά στην οποία κάναμε διάφορες μικρές αλλαγές, στο σχολείο, ενόψει των σοβαρών αλλαγών που προγραμματίζουμε πάρα πολύ συστηματικά. Τα παιδιά στο τέλος της Γ’ Λυκείου πήραν απολυτήριο με πολύ λιγότερα μαθήματα. Αυτό δεν είναι για να καλοπιάσουμε τα παιδιά, αλλά για να μπορέσουμε να πούμε ότι τα πολλά μαθήματα και με τον τρόπο που πολλές φορές γίνονται δεν είναι κριτήριο ακαδημαϊκότητας: λίγα, καλά και με εμβάθυνση σε αυτά. Προετοιμαζόμαστε στο να ανακοινώσουμε προς το τέλος του μήνα τους προγραμματισμούς μας κυρίως γύρω από το θέμα της συγκρότησης της Γ΄ Λυκείου.

ΔΗΜ: Η Γ’ Λυκείου και βέβαια το ερώτημα, η συζήτηση, το σήριαλ, αν θέλετε,  είναι το σύστημα των εξετάσεων. Και πάντα λέμε: θα καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις;

ΥΠ: Να περιμένουμε το τέλος του μήνα.

ΔΗΜ: Οπότε δεν αλιεύω τίποτα…

ΥΠ: Δεν θέλω να μπούμε σ’ αυτό, έχουμε πει αρκετά, δεν έχουμε τίποτα το καινούριο, θα δούμε τις λεπτομέρειες.

ΔΗΜ: Τέλος του μήνα θα έχουμε τις ανακοινώσεις για το Λύκειο, γιατί το συνδέετε εσείς. Έχει απόλυτη σημασία η Γ’ Λυκείου και το Λύκειο συνολικότερα γιατί αυτό θα καθορίσει και το σύστημα εξετάσεων.

ΥΠ: Μία χώρα χωρίς Γ’ Λυκείου είμαστε ουσιαστικά. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζουμε.

ΔΗΜ: Με έναν φίλο τις προάλλες συζητούσαμε τι μας έμεινε από το σχολείο. Δηλαδή το σύστημα ναι μεν σε προχώρησε, έφτασε σε ένα επίπεδο, αλλά από κει και πέρα είναι πάρα πολλά πράγματα τα οποία περνάνε και δεν αφομοιώνονται από τα παιδιά σε μια λογική μόνο εξετάσεων

ΥΠ: Έχετε απόλυτο δίκιο και αυτό θα θέλαμε πάρα πολύ να το διορθώσουμε.

ΔΗΜ: Επομένως στο τέλος του μήνα έχουμε ανακοίνωση για το νέο σύστημα.

Από τη συνέντευξη Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στην ΕΡΤ 1 στην Εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ (13-07-2018)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.