Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ η εναρκτήρια ομιλία της Μαρίας Μπολέτση, Καθηγήτριας της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών Μαριλένας Λασκαρίδη

του Πανεπιστημίου Άμστερνταμ, με θέμα  

Η μελλοντικότητα του παρελθόντος: Για την Ελλάδα πέρα από την κρίση

(The Futurity of Things Past: Thinking Greece Beyond Crisis)

Η Δρ. Μαρία Μπολέτση εξελέγη καθηγήτρια Νεοελληνικών Σπουδών στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ (UvA). Ως καθηγήτρια της έδρας αυτής, η Μαρία Μπολέτση θα επικεντρωθεί στη μελέτη της νεότερης Ελλάδας και της Κύπρου. Η κ. Μπολέτση έχει πλούσιο υπόβαθρο στον τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα να εκτείνονται πολύ ευρύτερα από τον τομέα των Νεοελληνικών Σπουδών. Ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός έχει κεντρική θέση στην έρευνά της τα τελευταία χρόνια.

Η Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών Μαριλένας Λασκαρίδη ιδρύθηκε από την Ολλανδική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών, η οποία προωθεί την έρευνα και την εκπαίδευση πάνω στην ελληνική γλώσσα, λογοτεχνία, ιστορία και τον πολιτισμό γενικότερα. Η έδρα χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το οποίο στοχεύει στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών Γραμμάτων, καθώς και της ιστορικής και ναυτικής έρευνας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.