Διάλεξη του Don Evely με τίτλο «Daedalus», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Α.Μ.Η. την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ώρα 18:00.

Είσοδος ελεύθερη

Η διάλεξη θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με τίτλο «Daedalus»,  από τον Don Evely, τ. Επιμελητή της Βρετανικής Σχολής Κνωσού και ειδικό σε θέματα τεχνολογίας της Εποχής του Χαλκού.

Ο ομιλητής θα ανιχνεύσει παραδείγματα της επινοητικότητας και της καινοτομίας, που συνδέονται με τη μυθική μορφή του Δαίδαλου στη Μινωική  Κρήτη, μέσα από αντικείμενα κυρίως των Συλλογών του ΑΜΗ.

Παράλληλα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας (Παρασκευή 29 Ιουνίου), θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση στο Α.Μ.Η, που θα εστιάζει αποκλειστικά στα εκθέματα που προέρχονται από τα εργαστήρια της Συνοικίας Μ, της μινωικής πόλης των Μαλίων  (ώρα έναρξης: 12:00, είσοδος ελεύθερη για τους συμμετέχοντες).

Τόσο η διάλεξη όσο και η ξενάγηση, εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου θεματικού κύκλου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» που περιλαμβάνει διαλέξεις,  ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και σε αρχαίους εργαστηριακούς χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά εργαστήρια  συντήρησης, εκθέσεις σύγχρονων έργων και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα των δράσεων του θεματικού κύκλου,  ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα αποτελέσει η υλοποίηση αρχαιολογικής περιοδικής έκθεσης, που προγραμματίζεται να εγκαινιασθεί εντός του 2019.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.