IANOS: Παρουσίαση δίγλωσσου βιβλίου “Οrange Tree”/ «Πορτοκαλιά»

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 18:00 η Αμερικανίδα συγγραφέας Natalie Ventura παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), το δίγλωσσο βιβλίο ποιημάτων “Οrange Tree”/ «Πορτοκαλιά».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα μιλήσει και θα διαβάσει αποσπάσματα ο μεταφραστής του βιβλίου και συγγραφέας Φίλιππος Σαλβάρης. Αποσπάσματα από το βιβλίο στα Αγγλικά, θα διαβάσει η συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο “Οrange Tree”/ «Πορτοκαλιά» απεικονίζει την προσωπική οδύσσεια της ποιήτριας από τη γη της γέννησής της προς τη Γερμανία, τη Γαλλία και, τέλος, την Κρήτη. Τα 48 ποιήματά του είναι ριζωμένα στους διαφορετικούς της κόσμους: τη Μεσόγειο και την αγγλοσαξονική εμπειρία, γεωγραφικές και πολιτιστικές επικράτειες βιωμένες τόσο εσωτερικά όσο και κυριολεκτικά, και τη θέαση του παρελθόντος υπό το φως του παρόντος.

Στα ευρύτερα θέματα των σχέσεων, της αγάπης, της απώλειας και της joie de vivre, αυτά τα ποιήματα παρουσιάζουν μεστά βιώματα καθώς και “κατακόρυφες ανόδους”. Η λεπτευαίσθητη ματιά και η πέννα της Natalie Ventura μεταφέρουν τον αναγνώστη σε ό, τι περιγράφει – είτε πρόκειται για ένα παραλιακό στιγμιότυπο στην ακτή του Νιου Τζέρσεϊ ή είτε για ένα μικρό αγόρι σε μια προκυμαία της Λετονίας.

Το βιβλίο ποίησης “Orange Tree” / «Πορτοκαλιά» έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τον συγγραφέα και μεταφραστή Φίλιππο Σαλβάρη.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ναταλί Βεντούρα γεννήθηκε στις Η.Π.Α., στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Μετά τις σπουδές της στην Ιστορία της Τέχνης και την Αγγλική Φιλολογία και αφού πήρε το μεταπτυχιακό της στην Εκπαίδευση, μετακόμισε στην Ευρώπη το 1974. Δίδαξε αγγλικά σε όλα τα επίπεδα στη Γερμανία, στο Παρίσι και στην Ελλάδα και, τα τελευταία 20 χρόνια, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ξεκίνησε να γράφει ποίηση συστηματικά μετά την εγκατάστασή της στην Κρήτη στα τέλη του 1983. Μερικά από τα ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά, βρετανικά και αμερικανικά περιοδικά και στο βιβλίο “Three Women and a Lion” (Τρεις Γυναίκες και Ένα Λιοντάρι). Η ποιήτρια ζει και γράφει σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι κοντά στη θάλασσα, όπου κάποτε έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.