Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνουν την 2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος “Ιβάν Σαββίδη”.

Στόχοι της 2ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας είναι η προσέλκυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας για την εκμάθηση της νεοελληνικής γλώσσας, η διεύρυνση και ο εμπλουτισμός της διαπολιτισμικής επικοινωνίας των νέων και της κοινωνικο-πολιτισμικής και γλωσσικής ικανότητάς τους, η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη στήριξη των ταλαντούχων νέων της Διασποράς, καθώς και η δημιουργία βάσης για τον διάλογο μεταξύ των νέων που μιλούν τη νέα ελληνική γλώσσα.

Η 2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση ΑΠΘ, στην Καλάνδρα Χαλκιδικής, από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 29 Ιουνίου 2018, με συμμετοχή υποψηφίων από εννέα χώρες (Αίγυπτος, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία), οι οποίοι θα παρακολουθήσουν γλωσσικά μαθήματα και εργαστήρια, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και εκδρομές πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και, τέλος, θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ. Κατά την Τελετή θα γίνει απονομή βραβείου στον νικητή του διαγωνισμού και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του ΑΠΘ “Γιάννης Μάντακας”.

Πρόσκληση Τελετής Λήξης
Πρόγραμμα Τελετής Λήξης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.