Δεκτά τα αναγνωρισμένα πτυχία από ΣΑΕΠ για την απόδειξη γνώσης ξένης γλώσσας

Κατόπιν ερωτήματος του ΥΠΑΙΘ αναφορικά με τη μοριοδότηση της άριστης γνώσης ξένης γλώσσας με την πράξη αναγνώρισης του ΣΑΕΠ, δόθηκε η παρακάτω απάντηση από το ΑΣΕΠ: «Σχετικά με τη δυνατότητα μοριοδότησης για άριστη γνώση ξένης γλώσσας με πράξη αναγνώρισης του ΣΑΕΠ, κρίνεται ότι, εφόσον ο υποψήφιος προσκομίζει τον ξενόγλωσσο τίτλο με τη μετάφραση αυτού από αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής, αποδεικνύει την άριστη γνώση της ξένης γλώσσας του οικείου κράτους. Η περίπτωση αυτή θα καταχωριστεί στο πεδίο «Άλλο πιστοποιητικό» και στην περιγραφή πιστοποιητικού θα δηλωθεί οπωσδήποτε «Πτυχίο αναγνωρισμένου ιδρύματος της αλλοδαπής»».

Την απάντηση αυτή έδωσε το ΑΣΕΠ , κατόπιν ερωτήματος του ΥΠΑΙΘ, αναφορικά με τη μοριοδότηση της άριστης γνώσης ξένης γλώσσας με την πράξη αναγνώρισης του ΣΑΕΠ, σχετικά με τους υποψήφιους των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ :1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019, 1ΓΤ/2020 & 2ΓΔ/2020

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όσοι υποψήφιοι έχουν καταθέσει Τίτλο από αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής με πράξη αναγνώρισης του ΣΑΕΠ, να επικοινωνήσουν με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που κατέθεσαν τους τίτλους σπουδών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.