ΙΟΥΝΙΟΣ  2018

Παρασκευή  22  Ιουνίου

Διάλεξη του Carl Knappett  (Πανεπιστήμιο Τορόντο), Αίθουσα Εκδηλώσεων Α.Μ.Η., Παρασκευή 22 Ιουνίου, ώρα 18:00. Είσοδος Δωρεάν.

Η διάλεξη θα δοθεί στην ελληνική γλώσσα.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ευρύτερου θεματικού κύκλου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», με τη διάλεξη του καθηγητή  του Πανεπιστημίου του Τορόντο Carl Knappett, με θέμα «Καλλιτεχνικήκαι τεχνολογική καινοτομία στη Μινωική κεραμική».

Η διάλεξη θα συνοδεύεται από μια βιωματική προσέγγιση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της επινοητικότητας των Μινωιτών κεραμέων, μέσα από επιλεγμένα όστρακα των Συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Εντάσσεται στον ευρύτερο θεματικό κύκλο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», που περιλαμβάνει διαλέξεις,  ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και σε αρχαίους εργαστηριακούς χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά εργαστήρια  συντήρησης, εκθέσεις σύγχρονων έργων και άλλες εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα των δράσεων του θεματικού κύκλου,  ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα αποτελέσει η υλοποίηση αρχαιολογικής περιοδικής έκθεσης, που προγραμματίζεται να εγκαινιασθεί εντός του 2019.

 

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ξενάγηση στη “Συνοικία Μ” (Quartier Mu), της μινωικής πόλης των Μαλίων, από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο Carl Knappett, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ».

 

Η εκδρομή πραγματοποιείται με την στήριξη του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εκδρομή, με ξενάγηση από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο Carl Knappett, στην παλαιοανακτορική “Συνοικία Μ” (Quartier Mu), της μινωικής πόλης των Μαλίων.

Στη Συνοικία Μ, που  βρίσκεται ΒΔ του ανακτόρου ήρθαν στο φως εργαστηριακές εγκαταστάσεις (εργαστήριο αγγειοπλάστη, μεταλλουργού και σφραγιδογλύφου), οι οποίες ταυτίστηκαν από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν ανασκαφικά στο εσωτερικό τους.

Ημερομηνία και ώρα αναχώρησης από το ΑΜΗ: Σάββατο 23 Ιουνίου 2018,10:00 π.μ, έξω από την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

 

(Συμμετοχή Δωρεάν, με δήλωση συμμετοχής λόγω  περιορισμένου αριθμού θέσεων, στα τηλ. 2810-279000, 2810-279062, 2810-279059, 10.00-12.00 π.μ).

Παρασκευή 29  Ιουνίου 2018

Διάλεξη του Don Evely  (Βρετανική Σχολή Κνωσού), Αίθουσα Εκδηλώσεων Α.Μ.Η., Παρασκευή 22 Ιουνίου, ώρα 18:00. Είσοδος Δωρεάν

Η διάλεξη θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα.

Στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», εντάσσεται και η διάλεξη του τ. Επιμελητή της Βρετανικής Σχολής Κνωσού και ειδικού σε θέματα τεχνολογίας της Εποχής του Χαλκού, D. Evely,  με τίτλο «Daedalus».

 Ο ομιλητής θα ανιχνεύσει, μέσα από παραδείγματα από τις Συλλογές του ΑΜΗ, τα υλικά αποτυπώματα της επινοητικότητας και της καινοτομίας του «Δαίδαλου» στη Μινωική  Κρήτη, μέσα από τον απόηχο του μυθικού ήρωα στους ιστορικούς χρόνους.

​ 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

ΥΠ.ΠΟ.Α. / Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ξανθουδίδου & Χατζιδάκη

71202 Ηράκλειο, Κρήτη

Τηλέφωνο επικοινωνίας/ 2810 279 000

Email/ [email protected]

Website/ http://heraklionmuseum.gr/

Hellenic Ministry of Culture and Sports
General Directorate of Antiquities
& Cultural Heritage
Archaeological Museum of Heraklion
Xanthoudidou & Hatzidaki
71202 Heraklion Crete, Greece
Phone: +30 2810 279 000
Fax:     +30 2810 279 001
email:[email protected]
http://odysseus.culture.gr/h/1/eh155.jsp?obj_id=3327
information:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.